Sporting Heerlen verliest stadsderby van RKSV Bekkerveld

 In de 5de speelronde stond voor Sporting Heerlen de derby tegen RKSV Bekkerveld op het programma. Een ruime maand geleden werd deze wedstrijd ook al gespeeld. Deze wedstrijd eindigde toen in een 1-4 overwinning voor Sporting Heerlen. Toen was het voor de beker, nu in competitieverband.

Gelijke stand na een opmerkelijke goal. Sporting Heerlen begon erg zwak aan de wedstrijd. Er werd nauwelijks tot niet gevoetbald en elke bal werd lang gegeven op eigenlijk niemand. RKSV Bekkerveld had dan ook zo goed als de gehele eerste helft het veldoverwicht. Zij lieten de bal veel gemakkelijker van voet naar voet gaan en waren hierdoor ook een stuk dreigender. Toch was het Sporting Heerlen dat na een halfuur spelen via Demsey Dowson de eerste echt grote kans kreeg, hij lepelde de bal echter over het doel. 2 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Joep Op den Kamp was trefzeker uit een corner vanaf rechts. Hij kon de bal gemakkelijk in de linkerhoek binnenkoppen. Enkele minuten later kreeg Sporting Heerlen een vervroegd Sinterklaas cadeautje van RKSV Bekkerveld-doelman Rob Kerris. Hij schoof de bal zo in de voeten van Stefan Frank. Hij wist hier wel raad mee en zette zo de 1-1 op het scorebord.

Spannende slotfase zonder goals. RKSV Bekkerveld kwam ook in de tweede helft sterker uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong na slechts 5 minuten gespeeld te hebben. Na erg chaotisch uitverdedigen zorgde Sebastiaan de Jongh voor deze tussenstand. Ook hij werkte net als Joep Op den Kamp een voorzet met het hoofd binnen. Hierna ging RKSV Bekkerveld logischerwijs meer en meer achteruit lopen en hierdoor werd Sporting Heerlen iets gevaarlijker. Er kwam meer dreiging vanaf de flanken en een kopbal van Marwan Bahaali ging maar net over het doel. Sporting Heerlen wist ondanks deze dreiging geen grote kansen meer te creëren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-1 en ging RKSV Bekkerveld ervandoor met de 3 punten en tevens de derbyzege.

Sporting Heerlen volgende week opzoek naar eerherstel . Sporting Heerlen hoopt volgende week weer 3 punten binnen te halen na deze teleurstellende middag. Dit moet in eigen huis gebeuren als RVU uit Rothem op bezoek komt op Sportpark Grasbroek. RKSV Bekkerveld speelt volgende week de altijd lastige uitwedstrijd bij Caesar.

 Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie