Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte genomen ter nagedachtenis aan Huub Souren, voetbalicoon van Wijnandia, die in de afgelopen week was overleden.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en drong de tegenstander terug op eigen helft. In de 12e minuut was het raak. Een corner werd door Stijn Brands feilloos tegen de touwen gekopt. De talrijke supporters gingen er eens goed voor staan en verwachtten meer. Maar algauw verflauwde de pressie van WDZ de gasten langzamerhand een overwicht. De gelijkmaker hing in de lucht en viel dan ook, weer een doelpunt uit een kopbal van Jason Heinrichs na een corner.

WDZ bleef zoekende, maar gelukkig viel de 2-1 nog voor de rust. Een bal uit een corner werd door de defensie van Wijnandia niet goed weggewerkt en Marc Schröder pakte dankbaar het cadeautje uit. In de tweede helft wees er aanvankelijk niets op dat de mannen van trainer Martin Kremers het karwei snel gingen afmaken. De ploeg uit Wijnandsrade bleef gevaarlijk bij hoge ballen, maar geen ervan verdween in het doel. Op het uur een snelle uitval over de rechter flank.

Yannick Frijns deponeerde de bal uit de voorzet achter de doelman van Wijnandia. En toen ging het snel. Een minuut later dook Joep Dreessen alleen voor de keeper en liet deze geen kans. Een paar minuten later liet Jop Bleijlevens de vijfde treffer voor de thuisploeg aantekenen. Zeven minuten voor het einde scoorde Yannick Frijns voor de tweede maal. En weer twee minuten later liet Jop Bleijlevens de enthousiaste supporters voor de zevende maal juichen. Kort voor eindsignaal zorgde Bas Domen voor de tweede treffer van Wijnandia.

Door Huub Schepers en Foto’s: René Flekken/WDZ . voor meer foto’s klik op deze link.