Roda JC Kerkrade is door naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Roda JC Kerkrade is door naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In Kerkrade werd er door doelpunten van Dailon Livramento (debuut) en Dylan Vente met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch.
Roda JC begon de wedstrijd met een elftal dat op maar liefst acht plaatsen gewijzigd was ten opzichte van zaterdag. De eerste dreiging kwam van de bezoekers, maar Rody de Boer maakte een lange bal onschadelijk door op tijd uit zijn doel te komen. Soufyan Ahannach schoot een afvallende bal hoog over het doel van de Roda-doelman. Het eerste gevaar van de thuisclub kwam tien minuten spelen. Basisdebutant Jimmy Vijgen gaf de bal voor vanaf de rechterkant, maar de bal was net te hoog voor Jeremy Cijntje.
Na ruim een kwartier leek een andere basisdebutant de score te openen. Dailon Livramento nam een lange bal van Niek Vossebelt knap aan en ronde af. Helaas gebruikte de spits bij de aanname zijn hand.

Na 23 minuten spelen meldt de uitclub zich weer op de helft van Roda JC. Steven van der Heijden haalt uit van buiten het strafschopgebied. Zijn poging is echter veel te hoog. Na ruim een halfuur spelen laat Roda JC weer van zich horen. Een ingooi werd door Denzel Jubitana goed naar de andere kant van het veld verlegd. Daar staat Jamil Takidine helemaal vrij.

De back probeerde het met links, maar zijn poging ging hoog over. Na bijna veertig minuten spelen komen de Brabanders op voorsprong. Roy Kuijpers tikte een vrije trap slim langs De Boer.
Na rust zijn het de bezoekers die als eerste gevaarlijk werden. Kevin Felida kwam vrij na een “een-tweetje” en schoot op doel. De Boer stompte zijn bal over. In de 53e minuut trok uitgerekend debutant Dailon Livramento de stand gelijk. Een kopbal van Daryl Werker kwam via de lat bij de spits terecht die uit de draai binnenschoot. Kort daarna kwam de thuisclub goed weg nadat een scherpe voorzet voorlangs ging. Niet veel later probeert Denzel Jubitana het.
Ondanks een moeilijke stuit wist de middenvelder de bal goed te drukken en had doelman Wouter van der Steen alle moeite om de bal over het doel te werken. Na ruim een uur spelen werd Roda JC opnieuw gevaarlijk. Een scherpe voorzet van Vijgen leek aan iedereen voorbij te gaan. Bij de tweede paal kwam de bal toch bij Cijntje, maar de aanvaller schoot van dichtbij hoog over. Het grootste gevaar van FC Den Bosch werd ingeleid door De Boer. Een zwakke uittrap werd zo ingeleverd bij Roy Kuijpers. De doelman maakte zijn eigen fout goed door de voorzet van de aanvaller knap weg te werken.

Na twee wissels van trainer Jurgen Streppel was met name Patrick Pflücke meteen gevaarlijk. De Duitser werd langs de lijn gestuurd door Jubitana en gaf snel voor. Via Vijgen kwam de bal bij Vossebelt, maar de poging van de middenvelder ging net over het doel van FC Den Bosch. Roda JC bleef gevaarlijk. Een vrije trap van Robert Klaasen viel op het hoofd van Niek Vossebelt. Zijn kopbal miste daarna helaas de juiste richting. Kort daarna was het opnieuw een standaardsituatie die voor gevaar zorgde.

Een korte corner komt bij Pflücke, het schot van de linkspoot komt bij Takidine en zijn schot gaat maar rakelings naast. Daarna was Jubitana twee keer dichtbij een doelpunt, maar doeman Van der Steen was de middenvelder twee keer de baas. Een schot was een prooi voor de keeper en bij een lange bal was hij nipt eerder dan Jubitana. Kort voor tijd kwam de ploeg van Jurgen Streppel dan toch op voorsprong. In de negentigste minuut maakt invaller Dylan Vente, geheel verdiend, op aangeven van Xian Emmers de 2-1! In de extra tijd werden de bezoekers niet meer gevaarlijk.
Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie