Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire kinderopvang? Meld u dan!

We hebben er al veel over kunnen lezen in de krant en op social media. Ook hebben we er van alles over gehoord op radio en tv. Door de toeslagenaffaire Kinderopvang werden er in Nederland ongeveer 26.000 ouders onterecht verdacht van fraude met de kinderopvangtoeslag. Een groot aantal van deze mensen werd daarom tussen 2013 en 2019 slachtoffer van de harde fraudeaanpak van de Belastingdienst.

Belastingdienst en gemeente Kerkrade werken samen om u te helpen.Ook in de gemeente Kerkrade wonen ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Daarom werken de Belastingdienst en de gemeente Kerkrade samen om  deze ouders te helpen.

De eerste stap: Meld u bij de Belastingdienst. Bent u slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire, dan willen we u helpen.
U moet dan zelf wel eerst even de eerste stap zetten. Meld u bij de belastingdienst. Dit kunt u doen door te bellen naar telefoonnummer 0800 2358358. De belastingdienst mag niet zomaar uw naam en adresgegevens aan de gemeente doorgeven. Wij kunnen u dus helaas niet zelf bellen of contact met u zoeken.

Na de eerste stap kunnen we u verder helpen. Nadat u zich gemeld heeft bij de Belastingdienst, krijgt de gemeente een seintje en kunnen wij samen met u in gesprek over welke hulp u van ons nodig heeft. We bieden hulp waar dat nodig is. Of het nu gaat om schulden, gezinsondersteuning, hulp bij werk, wonen of uw gezondheid. We zijn er voor u!

Kent u iemand die slachtoffer is van de toeslagenaffaire? Bent u zelf geen slachtoffer van de toeslagenaffaire, maar kent u wel iemand die slachtoffer is? Help deze ouder(s) dan door deze informatie te delen. We hopen via deze weg in contact te komen met de ouders om wie het gaat, zodat iedereen de hulp krijgt die nodig is.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie