Dag van het klimaat Heerlen op 30 oktober

In de Nationale Klimaatweek hebben we in Heerlen op het Pancratiusplein (bij de kerk) de Dag van het Klimaat Heerlen op zaterdag 30 oktober van 10.30 tot 16.30 uur. Op deze gezellige markt zie je wat je zelf in een paar stappen kan doen om mee te helpen aan een duurzame toekomst. Standhouders zoals Woonwijzerwinkel, Coöperatie Heerlen Duurzaam, Bameco, New Energy Systems, InnoviDak, laten met voorbeelden zien hoe we onze energierekening omlaag kunnen krijgen.

Ook Parksjtad in Transitie, Grootouders voor het klimaat en de Stadswerkplaats kunnen niet ontbreken op de Dag van het Klimaat Heerlen. Maar ook met duurzaam eten en verzorgen kan je een steentje bijdragen voor een mooie toekomst. We kunnen smullen van het ‘eten van Les.’ en heel veel lekkers van Aline Ploeg van groenergras die ook een expositie heeft op het plein.
De buurderij verkoopt mooie lokale producten en bij MBx Apothecary kun je terecht voor mooie ambachtelijke zepen, verzorgingsproducten die zacht zijn voor mens en milieu en misschien wel al voor een mooi cadeautje voor de feestdagen. IVN-natuureducatie verzorgt educatieve activiteiten voor kinderen en buitenschoolse opvang Bos-BSO organiseert allerlei knutselactiviteiten en schminkt terwijl de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen snuffelen tussen alle moois en bijzonders dat te zien is op de markt.


Deze prachtige markt kon alleen tot stand komen dankzij de hulp van Gemeente Heerlen, Scouting Kapelaan Berix en heel veel lieve vrijwilligers. Waarvoor dank.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie