Zaterdag 30 oktober wijding drie diakens in kathedraal Roermond

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond worden komende zaterdag (30 oktober) drie nieuwe diakens gewijd. Het gaat om een permanent diaken en twee transeunt diakens. Deze laatste twee zullen volgend jaar ook de priesterwijding ontvangen. In totaal worden er dit jaar vijf transeunt diakens voor Limburg gewijd, maar drie van hen ontvangen de wijding in hun thuisbisdommen in India of Sri Lanka.

Het is voor het eerst in vier jaar dat er in het bisdom Roermond weer een permanent diaken wordt gewijd. Het betreft Theo Cloodt (58) uit Heerlen. Hij is gehuwd en vader van vier kinderen en opa van twee kleinkinderen. In het dagelijks leven werkt Cloodt als ontwikkelcoach bij een stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijstaat. Samen met zijn gezin is hij actief binnen het jongerenwerk van de Stichting Chrisko uit Heerlen. Hij gaat als diaken aan de slag in de samenwerkende parochies van Heerlen-Centrum en Heerlen-Zuid.

 De wijding tot transeunt diaken is een tussenstap op weg naar het priesterschap. De twee transeunt diakens die zaterdag in Roermond hun wijding ontvangen, zijn Arulraj Mariasusai (31) uit het bisdom Kumbakonam in India en Miguel Alberto Estrada Alfaro (31) uit El Salvador. Hij is lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg. Arulraj Mariasusai gaat na zijn wijding werken als kapelaan in Geleen. Miguel Estrada Alfaro gaat als kapelaan aan de slag in Roermond-noordoost.

 De diakenwijding is – zoals de laatste jaren gebruikelijk – op de laatste zaterdag van oktober in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. De wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur. Gezien de versoepeling van de coronamaatregelen is de wijding voor alle belangstellenden toegankelijk. De viering wordt deze keer niet gestreamd.

Foto privé album Familie Cloodt

Geef een reactie