Aanwijzing veiligheidsrisicogebied verlengd

De burgemeester van Brunssum heeft het veiligheidsrisicogebied in Brunssum-West verlengd. De aanwijzing geldt nu tot 13 november 2021, 06.00 uur.

Op 30 september 2021 wees de burgemeester van Brunssum een aantal Brunssumse wijken die grenzen aan het stadsdeel Hoensbroek (gemeente Heerlen) aan als veiligheidsrisicogebied. Dit was het gevolg van een bomontploffing aan de Hommerterweg in Hoensbroek op 29/30 september.

Preventieve maatregelen. Het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied houdt in dat er in het betreffende gebied preventieve maatregelen getroffen kunnen worden om de veiligheid te waarborgen, waaronder maatregelen als preventief fouilleren. Het oorspronkelijke besluit betrof een aanwijzing voor een maand, tot en met 30 oktober. Op 26 oktober heeft de burgemeester van Brunssum besloten de aanwijzing te verlengen met nog eens twee weken, tot 13 november, 06.00 uur.

Het veiligheidsrisicogebied in Brunssum wordt begrensd door de Trichterweg, Wijenweg, Schildstraat, Ds. Boumanstraat, Emmaweg, Cronjestraat, dan langs de gemeentegrens naar de rotonde Akerstraat-Noord/Passartweg, en Akerstraat-Noord.

De verlenging van de aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied is gebeurd in nauw overleg met de gemeente Heerlen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie