Ramon Pasmans (35) uit Voerendaal pakt goud op WK Feedervissen in Bulgarije

1

Ramon Pasmans (35) uit Voerendaal heeft met zijn team JWP Waterservice afgelopen weekend het goud veroverd op het vierde WK Feedervissen voor Clubteams. In Bulgarije was de door Sportvisserij Nederland afgevaardigde ploeg met een vangstgewicht van ruim 46 kilo vis de 33 andere deelnemende teams duidelijk de baas.

In het Bulgaarse Plovdiv wist Team JWP Waterservice – met daarin de 35-jarige Pasmans – hun sterke optreden tijdens de trainingen een passend vervolg te geven bij de wedstrijden op zaterdag en zondag. Nederland behoort tot de wereldtop in het feedervissen, maar op een WK moeten alle puzzelstukjes wel op hun plek vallen om succesvol te zijn. Ondanks het feit dat Pasmans en zijn ploeggenoten pas drie jaar een team vormen en dit hun eerste gezamenlijke optreden was bij een WK, slaagden zij hiervoor met vlag en wimpel.

Gevoelig vissen. De sleutel tot succes waren de conclusies die Pasmans en co tijdens de trainingen trokken. Zo ontdekten ze dat het aankwam op zeer gevoelig vissen: geen voorslag, hele kleine haakjes (maat 18 en 20) en relatief dunne, korte onderlijnen – alles voor een snelle beetregistratie. Door wat ruimer te voeren wisten ze de carrasio’s – een soort giebels die 90% van de vangst uitmaakten – naar hun stek te lokken. Dat was steevast een harder stuk bodem, zodat ook vis die niet happig was over de streep kon worden getrokken door de voerkorf (en daarmee de onderlijn) iets te verslepen.

Overtuigende zege. Mede dankzij dit goed doordachte tactische plan kwam Team JWP Waterservice prima voor de dag aan het ruim 2 kilometer lange en 120 meter brede roeikanaal van Plovdiv. In de eerste wedstrijd op zaterdag pakte de ploeg overtuigend de leiding. Dit hoge niveau hielden ze op zondag vast, waardoor het goud voor Pasmans en zijn ploeggenoten was. “Je gaat altijd naar een WK met als doel om te winnen, maar als het dan ook lukt – zeker met zo’n groot deelnemersveld – blijft dat een speciaal gevoel. We kunnen bijzonder trots zijn op deze prestatie.”

Foto Sportvisserij Nederland

Geef een reactie