Hoofdmenu

Rkvv Voerendaal wint uitduel bij UOW’02

Na de afgelasting tegen Kakertse Boys ivm corona en inmiddels 2 wedstrijden achterstand op de rest mochten we vandaag weer aantreden, uit bij UOW ’02. Een geduchte tegenstander en kandidaat voor de bovenste plaatsen.
Na 4 wedstrijden hadden ze al 15x gescoord dus het was oppassen. Ze begonnen ook als een raket en kregen snel meerdere kansen. Mede door een gigantische misser voor een leeg doel vanaf 5 meter (de bal ligt ergens in Nieuwenhagen), bleef het 0-0 en overleefden we de openingsfase. Hierna kregen we wat meer grip en kwamen we op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Luc Loozen speelde strak in op Michel van Dinther die weg draaide en de bal met een chip neerlegde achter de verdediging. Topscorer Kjell Kleijkers liep uitstekend door en wipte de bal langs de keeper: 0-1. Zo resulteerde onze eerste kans gelijk in succes waar UOW minder effectief was.
Niet lang na de 0-1 sloegen we weer toe. Alain Crutzen gooide een strakke bal in de zestien en uit de rug van de tegenstander pakte Kjell de bal fantastisch uit de lucht voor zijn tweede van de middag: 0-2. Hierna ging het wat op en neer en luwde de storm van UOW ietwat. Met nog 1 minuut te gaan was het rustig uitspelen naar de rust maar we gaven heel knullig een penalty weg en hoewel Sander Smeets er heel dicht bij zat, was de bal in de kruising onhoudbaar: 1-2 en weer hoop voor de thuisploeg voor na de rust. De scheidsrechter trok er echter nog een minuutje bij en de organisatie was weg bij de mannen uit Landgraaf. Jim stuurde Michel diep, die legde breed op Jesper Senden, maar hij schoot helaas half in de grond waar dit soort kansjes voor hem vaak de 1-3 zouden betekenen. Desondanks met een voorsprong de pauze in.
Na de thee kwam er vanuit UOW weinig flitsends meer en zelf speelden we ook vooral de lange bal. Sander wist enkele keren goed gesteund door de verdediging de bal vrij eenvoudig te pareren en naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij ook nog enkele mogelijkheden. Zo verdween een vrije trap van Kjell nog op de buitenkant van de paal. Met een volgende aanval wisten we de wedstrijd in het slot te gooien: Jeroen Klinkenberg gooide de bal perfect voor de pot en Jim Mijnes knikte al vallend de 1-3 tegen de touwen. Invaller Daan Linssen kreeg nog drie goede mogelijkheden voor zijn eerste competitiegoal op het eerste maar het geluk was nog niet aan zijn zijde. Uiteindelijk maakte het niks uit en wisten we ook onze 4e wedstrijd om te zetten in winst. De eerste tegengoal is een feit helaas, maar vanuit een penalty dus qua veldspel staat het nog altijd erg goed.
Volgende week thuis tegen RKTSV, waarbij ook Ron Starmans na 13 maanden afwezigheid in de competitie weer speelgerechtigd is en kan aansluiten.
Door Michael Dinther en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.


« (Vorig nieuwsbericht)