Gemeente Heerlen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Heerlen gaat per 1 november samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Heerlen ontvangt daardoor vanaf nu via Meld Misdaad Anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Roel Wever: ”Het is belangrijk dat we iedere vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Met Meld Misdaad Anoniem kan het ook nog eens anoniem, we hopen dat dit het aantal meldingen doet groeien.”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Burgers melden bijvoorbeeld over zaken als hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

 

Geef een reactie