GROENE STER VERZUIMT TE SCOREN IN DOELPUNTLOZE LIMBURGSE DERBY

De eerste Limburgse derby in de Derde Divisie Zondag tussen EVV en Groene Ster van seizoen 2021-2022 eindigde afgelopen zaterdagavond zonder winnaar en zonder treffers. In Echt vergat Groene Ster om de spaarzame kansen te verzilveren en de mogelijkheid om na twee nederlagen op vreemde bodem (OSS’20 en Hollandia) weer eens met de volle buit in een uitduel van het veld te stappen: 0-0.

Na een vrij weekend kende Groene Ster voorafgaand aan de derbystrijd enkele personele problemen, waardoor hoofdtrainer Maurice Verbunt niet kon terugvallen op zijn vaste basiself van de laatste weken. Verdedigers Danny Stassar en Julien Clout ontbraken, waardoor Joris de Kleijn en Yoëll Henssen hun opwachting mochten maken in de beginformatie. Groene Ster startte in de eerste helft met het balbezit en ging op zoek naar openingen. Het eerste gevaar kwam van de groen-witten met schotpogingen van Yoëll Henssen (gekraakt schot) en Chefrino Eind (zijnet). Na een kwartier kreeg Groene Ster een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Safouane Ahidar. De creatieve flankaanvaller moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door de net van een blessure teruggekeerde Amin Elalji. Het duel EVV – Groene Ster was ook een treffen tussen twee speelstijlen, waarbij het voor Groene Ster zaak was om secuur om te gaan met balbezit, gezien het tactische plan van de gastheren om vanuit een gesloten organisatie de omschakeling te gebruiken als voornaamste wapen. Met de enige spits Juul Respen (ex-Helmond Sport) aan het front dook EVV na een half uur voor het eerst op in het strafschopgebied van Groene Ster. Doelman Mark Voss redde echter bekwaam op de inzet van Respen. Met een brilstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de kantwisseling kende Groene Ster een fase met aanvallende druk met een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Na een goede actie van Chefrino Eind miste zijn schot venijn om EVV-goalie Michel Vercruysse te verontrusten. Enkele minuten later zag Amin Elalji de vrije ruimte, maar diens poging werd wederom onschadelijk gemaakt door de 41-jarige Belgische EVV-doelman. Verder ontbeerde Groene Ster bij een aantal aanvallen ietwat geluk, nadat Bryan Simons net te laat kwam inglijden op een voorzet van Yoëll Henssen en laatstgenoemde zijn schotpoging gekraakt zag worden in een vol strafschopgebied na voorbereidend werk van Amin Elalji. Aan de andere kant hoefde Groene Ster-doelman Mark Voss slechts eenmaal in actie te komen door de bal bij een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Rick Geenen uit het net te halen. EVV, dat weinig scoort en weinig doelpunten tegen krijgt, kreeg verder geen noemenswaardige kansen met een aan Groene Ster-zijde goed voor de dag komend centraal duo Dennis Petit en Joris de Kleijn. In de eindfase kregen beide ploegen nog een hoekschop, maar doelpunten bleven uit in deze meer spannende dan goede Limburgse ontmoeting welke, ondanks een schermutseling tussen assistent-scheidsrechter Soerish Ramcharan en EVV-trainer Leo Beckers in de eerste helft, zonder kaarten soeverein werd geleid door arbiter Max Kok uit Maastricht.

Groene Ster start komende week de maand november, waarin de groen-witten drie keer (Dongen, Hoogland, Quick) op het eigen sportpark Pronsebroek zullen aantreden en er eenmaal een uitbeurt wacht in Haaksbergen bij HSC’21. Aanstaande zondag 7 november komt het puntgelijke Dongen, dat de laatste drie wedstrijden wist te winnen, op bezoek in Heerlerheide en zal Groene Ster ongetwijfeld de ongeslagen status op eigen bodem willen continueren.

EVV – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Door Paul A.Kroes/Groene Ster en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie