SV Abdissenbosch vertrekt met verdiende overwinning uit Geertruid.

Na de het knappe gelijkspel bij Fc Bemelen ging Sv Abdissenbosch afgelopen zondag op bezoek bij Geertruidse Boys. Het was vanaf het beginsignaal duidelijk met welke opdracht  trainer Kenneth Wetzels  zijn team het veld in had gestuurd.

Onder het toeziend oog van de vele meegereisde supporters begon men onstuimig aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 3e minuut, na een knappe aanval over 5 schijven in de 1-0 voorsprong door Noah van Horssen. Na dit doelpunt bleef Abdissenbosch aandringen . Dit leidde, na een snelle omschakeling door Wanya Freeman in de 9e minuut,  in een 2-0 voorsprong na een knappe loopactie door Noah. Daarna verzuimde men de wedstrijd in het slot te gooien waardoor Geertruidse Boys toch langzaam in de wedstrijd kon groeien, resulterend in enige plaagstoten.  Echter enige minuten voor de pauze werd Quinten Rosenau in kansrijke positie gevloerd, resulterend in een strafschop. Deze werd door Jarno Michorius  koeltjes benut, waardoor met een gerust stellende  stand van 0-3 het kleedlokaal werd opgezocht.

Na rust werd een stormloop van de mannen uit Geertruid verwacht, edoch deze bleef, met name door geconcentreerd voetbal van Abdissenbosch uit. Na enige onbenutte kansen brak Tristen Hendrix na een bekeken pas van Jarno de tegenstand van Geertruid, 0-4.  Na schoten tegen lat en paal, bepaalde Jarno Michorius de eindstand, 0-5.

Door dit resultaat behoudt Abdissenbosch aansluiting met de koploper in deze klasse. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging als Partij op bezoek komt.