Eerlijke thee tijdens Fairtrade Week

2

Het is deze week Fairtrade Week (van 30 okt t/m 7 november). Vanzelfsprekend doet Heerlen als Fairtrade gemeente mee aan deze week. Landelijk én lokaal is er deze week extra aandacht voor eerlijke producten en dit keer specifiek voor eerlijke thee.

Bij verschillende winkels, horecazaken en bedrijven in Hoensbroek en Heerlen krijgen klanten een kaart met een zakje fairtrade thee mee, net als bij het Stadskantoor van gemeente Heerlen. Ook bij diverse activiteiten worden de theezakjes uitgedeeld. Als theedrinkers een leuke foto maken van een ‘samen-theemoment’, maken ze kans op een gratis theepakket.

“Door Fairtrade-producten te gebruiken maken we de wereld eerlijker en beter, met gelijke kansen en faire inkomsten voor een menswaardig bestaan. Daarom ondersteun ik deze fairtrade week en de thee-actie van harte!”, zegt Charles Claessens, wethouder Duurzaamheid.

Wereldwijd produceren miljoenen boeren en plantagearbeiders thee. Thee wordt het hele jaar door geteeld. De lage lonen van arbeiders op theeplantages vormen één van de grootste problemen in de theesector. Zelfs wanneer een plantage het nationale minimumloon aanhoudt, is het salaris van arbeiders niet altijd een bedrag om fatsoenlijk van te lezen. Wie werkt op een plantage aangesloten bij Fairtrade, krijgt een aanvulling bovenop het loon.

5 Fairtrade gemeenten in Limburg. Heerlen is sinds 2019 1 van de 5 Limburgse Fairtrade gemeenten, naast Beekdaelen, Beesel, Venlo en Venray. Beekdaelen en Beesel doen ook mee aan de theezakjesactie.
Voor meer informatie over Fairtrade Week in Heerlen, kijk op de Facebookpagina van Fairtrade Heerlen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie