Voetbal oorzaak voor veel hersenschade en alzheimer

Alzheimervereniging: Helm voor voetballers. Spelers lopen door hun deelname aan de voetbalsport  sport een verhoogde kans op hersenbloedingen en later op dementie of alzheimer. Oorzaak: zowel het koppen van ballen als kop tegen kop botsingen.

Een helm dragen om je hoofd te beschermen tijdens deze sport? Voetballers moeten er niet aan denken, maar het zou wel een mooi voorbeeld kunnen worden, net als in de wielrensport, waar alle profs nu een helm dragen. Hersenbloedingen bij voetballers komen vaker voor dan je denkt. De FIFA rapporteerde dit al in 2015, maar iets doen ter bescherming komt maar niet van de grond. Wie nu met voetballers praat over een bescherming voor het hoofd wordt nog steeds uitgelachen. Net zoals men in het verleden schamper deed bij helmen voor brommers, brommobielen of voor fietsende kinderen. Je ziet steeds meer sporters op de fiets kiezen voor een helm, zeker ook bij de prof fietsers wordt het een goede gewoonte.

Maar de voetballers willen er niet aan en ook de bonden hebben er geen oren naar. Gelukkig zie je wel steeds vaker keepers die ervoor kiezen een hoofdbescherming te dragen.

Zie voor meer info: https://www.alzheimerinbeweging.nl/voetbal-oorzaak-voor-veel-hersenschade-en-alzheimer/

Bronwww.alzheimerinbeweging.nl en  Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie