Feestelijke plantdagen levensbomenbos Sylvia – De Voort

Er komen twee bijzondere dagen aan! Op zaterdag 6 november en zaterdag 13 november gaan aan de Puddelerweg de schoppen in de grond. Dan zijn daar de feestelijke plantdagen voor het levensbomenbos Sylvia – De Voort. Verdeeld over twee groepen planten de inwoners die een boom geadopteerd hebben, tussen 10.30 uur en 15.00 uur op één van die dagen hún levensboom. Op beide dagen is om 12.00 uur een openingsmoment met wethouder Bart Smeets (Beheer Openbare Ruimte). Op zaterdag 6 november volgt na dit moment de officiële onthulling van het unieke namenbord bij de ingang.

Wethouder Bart Smeets: ‘Het zijn zeer zeker bijzondere dagen. Uiteraard voor Landgraaf, want we hebben het tweede levensbomenbos in onze gemeente dan ook écht helemaal voor elkaar. Maar bovenal zijn het hele speciale dagen voor de adoptanten. Met het planten van die levensboom houden ze een mooie herinnering aan een gebeurtenis of persoon levend. Ze hangen ook nog een weerbestendig kaartje in de boom, met daarop een persoonlijke tekst. Zo voelt het nog meer als hun ‘eigen’ boom. Ik ben blij dat we deze plantdagen in deze tijd samen kunnen vieren en een feestelijk tintje kunnen geven’.

Levensboom voor RKSV Sylvia. Eén van de zeventig bomen in het levensbomenbos is toegekend aan RKSV Sylvia. Het levensbomenbos bevindt zich immers deels op het terrein dat voor deze voetbalvereniging meer dan 60 jaar de thuishaven was, op ‘d’r Berg’. Ook de welbekende kei van de vereniging heeft vlakbij de boom een plek gevonden.

Onthulling namenbord. Op een cortenstalen bord met een plattegrond bij de ingang van het bos staan de namen vermeld voor wie de bomen geadopteerd zijn. De onthulling van dat bord is op zaterdag 6 november om 12.00 uur. Wethouder Bart Smeets neemt deze taak op zich, samen met Hans Roeleveld, voormalig bestuurslid van RKSV Sylvia.

Meer informatie
Op www.landgraaf.nl/levensbomenbos vindt u uitgebreide informatie over het levensbomenbos Sylvia – De Voort.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie