Nieuwe toekomst voor stadion Kaldeborn

1

Sportstadion Kaldeborn krijgt een opknapbeurt. Het kunstgras wordt vervangen door natuurgras, het hekwerk wordt opgeknapt en de tribunes en trappen worden onkruidvrij gemaakt. Ook wordt er elektriciteit, water, riolering en internet aangelegd zodat het stadion multifunctioneel gebruikt kan worden. Een glamping tijdens Pinkpop 2022 is als eerste activiteit gepland. Verder onderzoek moet uitwijzen welke activiteiten nog meer mogelijk zijn, waarbij sportevenementen, cultuur en ontmoeting centraal staan.

Bijzondere geschiedenis.De eerste plannen voor een Heerlens stadion ontstonden al in de jaren 50. Het duurde nog tot 1962 voordat het voor die tijd modernste stadion van Nederland werd geopend. Uiteindelijk is het stadion dat plek bood aan 25.000 toeschouwers slechts een paar keer voor professionele wedstrijden gebruikt, waaronder 1 officieel duel. In tegenstelling tot de afgebroken stadions van Maurits, Sittardia, Bleijerheide en Fortuna Sittard is stadion Kaldeborn in Heerlen nog goed intact. Er wordt bij de toekomstige invulling dan ook nadrukkelijk gekeken hoe het bijzondere verhaal van dit stadion kan worden uitgedragen.

Wethouder Jordy Clemens is verheugd dat dit stukje erfgoed weer in gebruik wordt genomen. “Ik denk dat veel mensen niet eens weten dat we in Heerlen een stadion hebben. Laat staan dat ze weten welke bijzondere geschiedenis hier werd geschreven. Ik vind het dan ook fantastisch dat we op zoek gaan naar passende activiteiten die het stadion voor een breed publiek toegankelijk maken.”

Heerlen wil meewerken aan het verzoek van Buro Pinkpop om in het Pinkpopweekend in stadion Kaldeborn een glamping in te richten. Het gaat om verschillende soorten tenten die een luxere overnachtingsmogelijkheid op een bijzondere plek en op loopafstand van Megaland bieden. Op de glamping wordt geen harde muziek gespeeld. Het gaat in eerste instantie om een proef van twee jaar waarin Buro Pinkpop de behoefte hiernaar wil peilen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie