Hoofdmenu

AANVULLENDE INFORMATIE FORTUNA SITTARD – PSV

Fortuna Sittard neemt het zondag 7 november op tegen PSV. De laatste wedstrijd tegen de Eindhovenaren met thuispubliek werd liefst drie seizoenen geleden gespeeld. Des te meer een reden om de topper tegen de Brabanders weer eens te bezoeken in het stadion. Om 14.30u wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion.  Om niet voor verrassingen te komen staan is hieronder de aanvullende informatie in aanloop naar dit duel terug te vinden.

PARKEREN. Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4 en P5, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van extra parkeerplaatsen bij Ballorig. Deze parkeerplaats (tarief €4,00) is te bereiken via de Oslostraat. Tevens is het vanaf heden mogelijk om gratis te parkeren op het DSM-parkeerterrein aan de Poststraat.

LOSSE KAARTVERKOOP. Er zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd tegen PSV, te bestellen via Mijn Fortuna. De verkoop van deze kaarten stopt uiterlijk op zondag 7 november om 14:15 uur. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een Clubcard (vanaf heden gratis aan te schaffen) of Membership van Fortuna Sittard, waarmee je maximaal vier tickets kunt bestellen. In verband met deze restricties zal er geen kassaverkoop plaatsvinden op de wedstrijddag zelf.

ENTREE.De poorten van het stadion gaan twee uur voor aanvang, om 12:30 uur, open. Door de verwachte opkomst en de corona check dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Bij binnenkomst zal er een zerotolerancebeleid worden gehanteerd op het dragen van clubuitingen van de tegenpartij, de toegang tot het stadion kan op basis van deze gronden worden geweigerd.

Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manier te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

TESTEN VOOR TOEGANG. Het is niet langer mogelijk om je te laten testen in het stadion, deze locatie is opgeheven. De nieuwe locatie voor Testen voor Toegang is te vinden bij Covidtest Limburg, gevestigd aan de Parijsboulevard 291. Reserveren kan nog steeds via www.testenvoortoegang.org. Tevens is het mogelijk om je bij de tweede teststraat van Ben Smeets, aan Op de Geer, te laten testen.

Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting. Neem te allen tijde een ID-bewijs mee.

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat tegen PSV betekent dat de fanshop zal openen om 12:30 uur. Tijdens de wedstrijd is de fanshop gesloten. Na het laatste fluitsignaal zal de fanshop nog geopend zijn tot 17:30 uur. Er zal tevens merchandise verkoop plaatsvinden via de ticketunit buiten het stadion aan de Oost-zijde. Hier zijn onder andere vlaggen, petten en sjaals verkrijgbaar.

CATERING. Het assortiment in de catering punten van het stadion is sinds dit seizoen uitgebreid. De betalingen bij deze catering punten kunnen vanaf dit seizoen weer worden gedaan middels de betaalkaart en de DiGiCard.

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen.

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »