Als Stichting Sjpas + Cultuur Parkstad, organisator Aod òp Nuj, hebben we met spanning gewacht op het besluit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De burgemeesters van Zuid-Limburg maken met hun positieve besluit, dat vanmiddag bekend is gemaakt, ons evenement Aod òp Nuj mogelijk.

Als organisatie hebben wij in overleg met de Burgemeester van de gemeente Heerlen, Roel Wever en na ons beraad binnen het bestuur, besloten om Aod òp Nuj volgende week woensdag 10 november door te laten gaan. De geldende veiligheidsmaatregelen zullen door ons scherp in acht worden genomen. Met de gemeente Heerlen is afgesproken dat zij met name op het gebied van orde en  veiligheid Aod òp Nuj actief zullen ondersteunen en helpen.

Wij organiseren een veilig en mooi feest. Als organisatie laten wij op het evenemententerrein maximaal 5.000 bezoekers toe. Dat terwijl wij maximaal 7.500 bezoekers op het plein kunnen toelaten. Dat betekent dat Aod òp Nuj een feest is voor en door Parkstad en Zuid-Limburg. Ondanks onze grote gastvrijheid willen wij nadrukkelijk mensen uit andere delen van Limburg vragen om 10 november niet naar Heerlen te komen. Dit zou tot een té grote bezoekersstroom leiden met de risico’s die daarbij horen.

Aod òp Nuj is dit jaar op televisie vanaf 19.00 uur live te volgen via RTV Parkstad; Ziggo kanaal 43, KPN kanaal 1495 of digitaal via RTVParkstad.nl. Hiermee hopen wij ook die mensen te bereiken die niet naar ons evenement kunnen komen.

Als Aod òp Nuj organiseren wij een evenement als start van het nieuwe carnavalsseizoen. Wij brengen het carnavalsgevoel én een lach op de gezichten bij mensen, jong en oud. Zeker in deze tijd vinden wij deze missie erg belangrijk. Wij doen een oproep aan iedereen om hierbij te helpen en te zorgen dat wij ook dit jaar een

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie