Campagne “Gelukkig ouder worden in Heerlen”

Geluksmomenten van Heerlense 55+’ers staan centraal op een serie portretten die de komende weken zijn te zien op verschillende plekken in de stad: op straat, Parc Imstenrade en op locaties van SCHUNCK bibliotheken, Meander en Sevagram. Daarnaast is er een speciaal filmprogramma rondom ouderen in Quatro Cinema.

De Heerlense wethouder Adriane Keulen (integraal ouderenbeleid) gaf vrijdag 5 november 2021 in bioscoop Quatro Cinema het startsein voor de campagne ‘Gelukkig ouder worden in Heerlen’, die loopt van 9 november t/m 1 december. “Geluk betekent voor iedereen iets anders”, zegt Keulen, “zelfs bij tegenslag of ziekte kunnen er kleine geluksmomenten zijn.”

Op de binnenlocaties waar de portretten hangen, stelt de gemeente aan 55+’ers de vraag wat hun gelukkig maakt? Ook kunnen zij verbeteringen voorstellen aan de gemeente om een fijnere stad te worden voor ouderen. Naderhand bekijkt de gemeente of het ouderenbeleid met deze inbreng kan worden aangevuld. Wethouder Keulen: “Ik hoop dat we daarvoor veel reacties en inbreng van 55-plussers ophalen.”

Speciaal filmprogramma Quatro Cinema

Quatro Cinema vertoont tijdens de campagne op dinsdagmiddagen films waarin ouderen centraal staan. De entree bedraagt €5,50, 55-plussers krijgen een gratis drankje. Houd rekening met eventuele wijzigingen in het toegangsbeleid in de bioscoop in verband met corona!

9 november:

14.00 uur: Les plus belles années d’une vie

16.15 uur: SuperNova

16 en 23 november:

14.00 uur, zaal 1: SuperNova

14:00 uur, zaal 2: Les plus belles années d’une vie

14:00 uur, zaal 3: Eiffel

Voor deze campagne werkt gemeente Heerlen samen met SCHUNCK bibliotheken, Parc Imstenrade, Sevagram en Meander

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie