RODA JC MET 3-0 TE STERK VOOR HELMOND SPORT

1
Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij Helmond Sport een klinkende zege geboekt. De Limburgers waren dankzij doelpunten van Richard Jensen, Xian Emmers en Bryan Limbombe met 3-0 te sterk voor de Brabanders.

Nadat Roda JC-speler Guus Joppen nog bedankt werd voor het spelen van ruim 200 wedstrijden in het shirt van Helmond Sport kon er worden afgetrapt. De eerste kans was voor Roda JC. Emmers veroverde de bal kort bij het strafschopgebied van Helmond Sport. Dylan Vente kon vervolgens oppikken, maar zijn schot werd uiteindelijk gekeerd door doelman Mike Havekotte. Patrick Pflücke wist er in de rebound ook niet meer uit te halen. Roda JC wist haar sterke openingsfase een goed vervolg te geven. Limbombe werd diepgestuurd door Vente en de vleugelaanvaller gaf laag voor, maar helaas kwam de bal net achter Pflücke terecht.

Drie keer was scheepsrecht voor de ploeg van Jurgen Streppel. Een hoekschop van Pflücke werd bij de eerste paal verlengd door Vente tot bij Richard Jensen. De aanvoerder nam de bal aan en schoot van dichtbij binnen. Zo‘n vijf minuten na de openingstreffer werd Roda JC weer gevaarlijk. Een aanval via Pflücke en Xian Emmers leidde tot een schot van de Duitser. Met rechts wist de middenvelder echter niet tot een dreigend schot te komen en ging de bal over het doel.

Het eerste gevaar van de thuisclub was er na 25 minuten spelen. Jules Houttequiet ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en probeerde het. Zijn schot zwaaide uiteindelijk ver af. Niet veel later liet Roda JC weer van zich horen. Emmers gaf een goede pass op Pflücke. De middenvelder dribbelde de zestien in, kapte zijn tegenstander uit, maar zag zijn schot geblokt worden. Niet veel later was het wel raak. Een messcherpe counter via Pflücke, Vente en Emmers zorgde voor de 0-2. Uiteindelijk was het de spits die de bal breed legde op Emmers en de Belg schoof de bal rustig in het doel.

Een kleine tien minuten na de 0-2 van Emmers kreeg Roda JC de volgende grote kans. In de kluts kwam de bal op de achterlijn terecht bij Vente. De spits bleef rustig en speelde terug naar Pflücke. Het schot van de linkspoot werd echter van de lijn gehaald. Vijf minuten voor rust werd Helmond Sport uit het niets gevaarlijk. Sander Vereijken mocht vrij aanleggen in het strafschopgebied. Het schot van de speler van Helmond Sport werd knap geblokt door Amir Absalem die daarmee de aansluitingstreffer voorkwam.

Ook na rust begon Roda JC sterk. De eerste kans was ook meteen raak. Op de rand van Buitenspel werd Bryan Limbombe diep gestuurd door Dylan Vente. De vleugelaanvaller bleef oog in oog met doelman Havekotte rustig en schoot de 0-3 tegen de touwen. Het doelpunt van Limbombe betekende alweer de derde assist voor Vente in deze wedstrijd. Na ruim een uur spelen laat Roda JC zich weer gevaarlijk zien voor het doel van Helmond Sport. Bouchouari dribbelde, op snelheid, het strafschopgebied in en schoot op doel. Zijn poging werd licht getoucheerd en leidde tot een hoekschop. Vanuit de corner viel de bal nog voor de voeten van Robert Klaasen, maar het schot van de middenvelder miste precisie. Kort daarna waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Een prachtige aanval over meerdere schijven kwam bij Niek Vossebelt terecht. De invaller gaf de bal, vanaf rechts, scherp voor op Pflücke waarna de Duitser met rechts over het doel schoot.

Pflücke, die het vaak probeerde deze wedstrijd, schoot niet veel later (opnieuw met rechts) van afstand. Havekotte moest zich strekken om de bal uit het doel te houden. De corner die daarop volgde was ook gevaarlijk. Nadat de bal buiten het strafschopgebied terecht kwam en opnieuw werd ingebracht. De geheel vrijstaande Limbombe kopte de bal op vijf meter van het doel rakelings naast. Na een periode zonder kansen voor beide teams werd Roda JC ruim vijf minuten voor tijd nog twee keer gevaarlijk. Jubitana speelde Bouchouari aan en de kleine middenvelder dribbelde het strafschopgebied in, kapte de bal vrij en schoot de bal maar nipt langs de verkeerde kant van de paal. Vente kopte een voorzet van Absalem in de handen van doelman Havekotte.

Het slotakkoord was er voor spits Dylan Vente. De spits kreeg, met drie assists achter zijn naam, een publiekswissel. In de blessuretijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer waardoor Roda JC de drie punten mee terug naar Kerkrade nam.

Door communicatie Roda JC en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie