Alternatieve St Nicolaasviering in Heksenberg/Pronsebroek

1

 

Bestuur Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek heeft het besluit moeten nemen om het op zondag 28 november aanstaande in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84 te houden St Nicolaasfeest te annuleren.

Het hiertoe genomen besluit is het gegeven dat door de kritieke, huidige Coronaomstandigheden, het niet verantwoord is om het St Nicolaasfeest met kinderen en ouders/verzorgers in een zaal te houden. Uiteraard speelt  hierbij ook het gegeven mee aangaande het wel of niet gevaccineerd zijn en het tonen van de zo veel besproken QR-code.

Het kan immers niet zo zijn als er ouders/verzorgers zijn die niet gevaccineerd zijn en/of geen QR-code kunnen laten zien buiten moeten blijven en de kinderen wel binnen mogen. Dit wil Stichting Wijkraad de kinderen niet aandoen. Dientengevolge wil genoemde Stichting hiertoe dan ook geen enkel risico lopen.

In samenwerking (en idee) met het St Nicolaas comité is het besluit gevallen om de kinderen niet de dupe te laten worden van de Coronaomstandigheden. Er zal dus een alternatief voor hen worden gehouden. Dit houdt in dat kinderen tot 12 jaar zich vanaf heden kunnen opgeven bij zaak Tabak & Gemak in Winkelcentrum Heksenberg en via mail bij secretariaat@stichtingwijkraadHeksenberg.nl. Het is kort dag dus zorg snel voor aanmelding. Zij die zich aangemeld hebben zullen dus op zondagmiddag 28 november een bezoek mogen verwachten van de pieten die hen dan een present/snoep thuis aan de deur zullen overhandigen.

Ook gaat dank uit naar Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg die het genomen besluit respecteren en de vastgestelde zaalreservering gecanceld hebben. Tevens spreken zij de hoop uit dat volgend jaar weer op de traditionele wijze in het Gemeenschapshuis het St. Nicolaasfeest gehouden kan worden en wenst de organisatie succes toe met de alternatieve Sinterklaasactiviteit.

Foto´s Callie Steijaert

Geef een reactie