Hoofdmenu

Rkhbs dames 1 wint topper in de 3e klasse.

 

Op de eerste zondag van november waren de jeugdige talenten van fc Eindoven te gast op sportpark Imstenrade en met de nummer 3 tegen de nummer 2 uit de klasse konden we spreken van een heuse topper.

Waar de thuisclub doordeweeks nog na een mindere wedstrijd, maar spannende strafschoppenserie de kwartfinale van de beker had bereikt tegen competitiegenoot Amstenrade wist men dat men uit een ander vaatje moest tappen om Eindhoven aan de zegekar te kunnen binden. Dit moest men zonder de geblesseerde Nikki en Britt, en de positief geteste Sanne en Lena doen waardoor er enige wijzigingen qua namen en posities doorgevoerd werden maar het idee qua spelstijl gelijk bleef want met een goede en brede selectie mocht dat geen reden zijn om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Begin van de wedstrijd was zoals verwacht voor Eindhoven die met veel druk, lef en enthousiasme probeerden de thuisclub te overrompelen. Na 20 minuten was er een mooie opbouw situatie die vanaf keepster Laura via verschillenede speelsters bij Mandy uitkwam die de bal listig langs/over de ver uit haar doel gekomen keepster van Eindhoven wist te tikken, 1-0. Nog geen 5 minuten later profiteerde Mandy van het feit dat de keepster van Eindhoven de bal haar eigen 16 terug in wilde halen maar niet op de verbetenheid en snelheid van Mandy had gerekend en haar de bal ontnam en vrij simpel de 2-0 kan laten aantekenen. Dit gaf een goede uitgangspositie om de Eindhovense talenten van zich af te houden en dat lukte op 2 hachelijke momenten voortkomend uit dode spelsituaties heel goed. Ook Rkhbs had nog 2 goede mogelijkheden, eerst stak Daniesha met haar extra paar longen bijna het gehele veld over waarna ze na een kaats net het doel mistte en vervolgens was het Rachelle die haar volley net naast zag gaan.

Na in de rust de scherpte erin te hebben gehouden en ook de dames zich onderling ervan wisten te overtuigen dit tot een goed einde te brengen begon de tweede helft zoals verwacht met een furieus Eindhoven maar Rkhbs de bal bij vlagen goed rond kon laten gaan. Na 20 minuten was er een Hoekschop van Mandy die weggekopt werd uit de doelmond, in het daarop volgende duel dat ze won van de uitlopende verdedigster wist ze een stuitende bal met links geweldig vanaf de punt-16 in de lange hoek over de inmiddels 2e keepster van Eindhoven te schieten, 3-0. Een heuse hattrick van Mandy waarna ze zich helaas een aantal minuten later met kramp moest laten vervangen. In het restant werd er door de gehele ploeg nog keihard gewerkt waarbij er niets meer veranderde aan de stand.

Een groot compliment naar het hele team is op zijn plaats en heeft men op karakter en wilskracht de 2e plek in de 3e klasse veroverd nadat zoals eerder vermeld doordeweeks ook al de kwartfinale van de beker was bereikt.

Smetje was het in de rust uitvallen van de net 17 jaar geworden Meggie die na onderzoek in het ziekenhuis een hersenschudding bleek te hebben opgelopen vlak voor rust, beterschap!

Door Ramon Pulcini en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno