Hoofdmenu

Bekeravontuur KVC Oranje voorbij MMC Weert ronde verder

KVC Oranje kan zich volledig richten op de competitie. Tegen MMC uit Weert werd thuis, in een troosteloze ambiance,  met 2-4 verloren, met als gevolg dat het bekeravontuur voor wat betreft de voetbaljaargang 2021-2022 verleden tijd is voor de ploeg van trainer Paul van Putten. De focus kan nu op de stand in de derde klasse A van het amateurvoetbal, de klasse waarin KVC Oranje uitkomt. MMC Weert, dat momenteel derde in 3C staat, kan zich opmaken voor een volgend bekerduel, thuis tegen hoofdklasser sv Meerssen.

Voetbal is een sport die velen willen zien en beleven, binnen én buiten de lijnen. De mensen in het veld zorgen voor het wedstrijdelement, die erbuiten voor sfeer. Niet voor het eerst strooide Corona roet in het eten. Er mochten geen supporters langs de lijn, begrijpelijk, maar tevens oh zo vervelend. Enkele diehards hadden, ondanks de allesbehalve aangename weersomstandigheden, ervoor gekozen om plaats te nemen achter en buiten het hekwerk, dat de accommodatie van KVC Oranje aan de Voorterstraat in Bleijerheide omzoomt. Regels werden daarbij dus niet overtreden. Bij het begin van de wedstrijd waren het er 11. Voor ‘Stimmung’ konden zij niet zorgen, ook niet toen hun aantal werd aangevuld met een paar nieuwe liefhebbers. Het was dus stil buiten de lijnen en dat past niet bij voetbal. Een enkeling had de boodschap van het kabinet niet begrepen en kwam toch via de voordeur de accommodatie binnen om voetbal te kijken. Aan voorzitter Kevin Starmans van KVC Oranje de ondankbare taak die mensen op de regels te wijzen. Hij kweet zich van zijn taak, met verve.

Gevoetbald werd er uiteraard ook nog. MMC kwam het best uit de startblokken. Tarik Akechtabou verscheen al snel oog in oog met doelman Bjorn van der Weide van KVC Oranje. De snelle, balvaardige en aalvlugge spits zocht de linker benedenhoek. Van der Weide redde uitstekend met zijn vingertoppen, ten koste van een corner die verder niets opleverde. Rond het half uur was het dan toch raak. Bjorn van der Weide wilde een afstandsschot van Chadli Quaadi van buiten de zestien oprapen, maar zag dat de bal een tel later tot zijn ontzetting het net deed bollen: 0-.1.

Nog vóór de rust werd het 0-2. Na onnodig balverlies aan KVC Oranje in de buurt van de middenlijn werd Tarik Akechtabou oo links de diepte ingestuurd. Schuin links voor de veste van Van der Weide aanbeland zocht en vond de spits van MMC succesvol de verre hoek; 0-2.

Direct na de hervatting kreeg KVC Oranje de mogelijkheid zich terug in de wedstrijd te vechten. Yassin Ben Saddik kopte echter over. De thuisclub werd naarmate de tijd vorderde beter, maar had vooralsnog geen succes in de afronding. Kansen waren er zeker, niet de minste ook, maar, zoals gezegd, de afronding liet te wensen over. Sven Dierx had aan de overzijde wel succes. Met een schuiver tekende hij voor de 0-3. Een kwartier voor tijd kreeg KVC Oranje eindelijk loon naar werken. Joey Niesters leverde vanaf links een lage voorzet af en Yassin Ben Saddik liep de bal bij de tweede paal binnen: 1-3.

Een minuut later was de marge van drie weer hersteld. Luke Thissen pegelde de bal van meer dan 20 meter uit een vrije trap in de linker bovenhoek. Een beauty: 1-4. KVC Oranje dat na de hervatting de betere ploeg was toonde karakter en bleef vechten voor een beter resultaat. Die instelling werd beloond met een tweede doelpunt, dat op naam kwam van Mees Ruiters. Uit een hoekschop van Joey Niesters werd de bal door Bob Roberts richting het doel van gastendoelman Dino Julicher gekopt. Voordat de goalie kon ingrijpen gaf Ruiters de bal het beslissende zetje: 2-4. Tevens de eindstand.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno