SV Abdissenbosch  versterkt goede klassering.

Gisteren speelde SV Abdissenbosch de inhaalwedstrijd  tegen Partij.  Inzet voor beide partijen was aansluiting houden bij de top.  Vanwege de nieuwe  Covid regels waren supporters helaas niet welkom, wat leidde tot een troosteloze ambiance.

In de beginfase  overvleugelde een dynamisch spelend  Partij de thuisclub. Dit leidde tot enig goede kansen, die gelukkig niet tot een doelpunt leidde. Trainer Wetzels besloot dan ook snel tot een tactische aanpassing in de veldbezetting. Het gevolg was een kanteling van de wedstrijd. Abdissenbosch kreeg langzaam meer grip op de tegenstander. Dit leidde in de 16e minuut  tot de eerste geslaagde aanval, waarbij de volledige voorhoede betrokken was, direct resulterend in de 1-0 voorsprong door Quinten Rosenau. Een voorsprong, die gezien het spelbeeld op dat moment  niet verdiend was.

Na dit doelpunt bleek ook, dat Partij het hoge tempo  van het eerste kwartier niet kon volhouden en kwam Abdissenbosch weer meer aan voetballen toe. Wel werd de wedstrijd ontsierd door vele ongelukkige botsingen, die leidden tot diverse blessures aan beide kanten. Zo verving Jari Reintjes  een kwartier voor rust Lars Hanssen. Een prachtige pass van hem, gevolgd door een afrondende actie van Noah van Horssen resulteerde in  2-0. Vlak voor rust leek Partij aansluiting te vinden, doch de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust hield Abdissenbosch vrij eenvoudig stand. Het betere spel werd in de 53 e minuut beloond met een 3-0 voorsprong door Noah na een afgemeten voorzet van Jarno Michorius. Partij gaf echter niet op en kwam enige minuten later op 3-1. Hierdoor kwam de spanning  weer terug in de wedstrijd. Echter nadat in 80e minuut een doelpunt vanwege buitenspel werd afgekeurd, en diverse kansen helaas niet benut werden  gooide Jarno in de 83e minuut de wedstrijd definitief in het slot.

Vlak voor het eindsignaal scoorde Partij vanuit een verdachte (buitenspel) positie alsnog een 2e treffer. Hierna beëindigde de scheidsrechter het duel met een 4-2 eindstand.  Door dit resultaat, bekleedt Abdissenbosch de 3e plek  op de ranglijst . Volgende week mag men weer thuis aftrappen, dan tegen IBC.