FC Landgraaf krijgt een lesje effectiviteit en verliest terecht met 3-0 van FC Maasgouw

Op zondag 14 november stond de uitwedstrijd bij de fusieclub FC Maasgouw uit Thorn op het programma. Bij FC Landgraaf waren er enkele spelers niet aanwezig. Rick Schmitz en Bryan Schachschneider waren geschorst terwijl Boy Raaijmakers ziek was. Uiteindelijk volgde een wedstrijd waar FC Landgraaf weinig grip kreeg op de tegenstander en uiteindelijk met 3-0 terecht verloor.

FC Landgraaf begon aardig aan de wedstrijd met enkele hoekschoppen tot gevolg in de openingsfase. Men kon niet gevaarlijk worden en na 10 minuten nam de thuisploeg het initiatief over. Met veel positiewisselingen speelde de thuisploeg alleraardigst maar kon nog niet echt gevaarlijk worden. Na ongeveer een half uur spelen werd de thuisploeg voor het eerst echt gevaarlijk en dit resulteerde gelijk in de 1-0. Na een goede aanval over hun linkerkant werd een voorzet laag scherp aangesneden en goed in de korte hoek binnenschoten. De thuisploeg hield de bal vervolgens in de ploeg en met een 1-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust begon FC Landgraaf sterker. Er kwam iets meer voetbal in de ploeg en enkele minuten na rust ging een schot van Sven van Haaren rakelings langs de paal. Daarna volgde een slordig moment waarbij de as van het veld niet goed stond. Een diepe bal werd gegeven en er ontstond miscommunicatie tussen doelman Jaimy Engelman en Mart Senden waarbij Mart verzuimde met zijn man mee te lopen. Uiteindelijk kon de linksbuiten van FC Maasgouw eerder bij de bal komen en deze onder de uitgekomen Jaimy Engelman doorschuiven. FC Landgraaf probeerde het daarna wel en kwam met momenten redelijk aan voetballen toe. Aanvallend was men echter niet daadkrachtig genoeg. Na iets meer dan een uur spelen werd van achteruit een diepe bal op de rechtsbuiten van Maasgouw gegeven tussen Stephan Schiffer en Jelle Reumkens in. De sterk spelende Jelle deed er alles aan met een sliding om de voorkomen dat de aanvaller zou scoren; met zijn sliding tikte hij helaas de bal langs doelman Jaimy waardoor de 3-0 een feit was.

In het restant van de wedstrijd was het verzet gebroken en werd er dan ook niet meer gescoord. FC Maasgouw kreeg niet veel kansen maar bleek wel uiterst effectief en oogde tevens een stuk scherper ten opzichte van FC Landgraaf. Het bekeravontuur is daarmee na de 3e ronde ten einde gekomen. Volgende week gaat de competitie weer verder en staat de uitwedstrijd tegen WDZ op het programma. Door de coronamaatregelen kan daarbij helaas geen publiek aanwezig zijn.