Rkvv Voerendaal speelt met 1-1 gelijk tegen FC Gulpen

Na een goede competitiestart mochten we vandaag de inhaalwedstrijd uit bij FC Gulpen afwerken. Helaas met enkele afwezigen maar wel met een team dat klaar was om te strijden.

Gulpen was volgens onze informatie een zeer aanvallend ingesteld elftal en dat bleek vandaag op de mat. Het werd een strijd tussen onze gesloten organisatie en de aanvallende drive van Gulpen. Dit leidde er toe dat zij vooral de bal hadden gedurende de wedstrijd maar wij ook veel wisten te neutraliseren. Na een minuut of 20 kwamen we ook op voorsprong. Ron Starmans onderschepte een bal, stak direct perfect diep op Michel van Dinther en hij omspeelde de doelman voor een simpele intikker: 0-1.

Gulpen kreeg enkele halve kansen en de grootste werd voor een leeg doel in het zijnet geschoten. In de tweede helft kwamen we er ook lastig uit, maar Gulpen werd ondanks het overwicht ook niet echt gevaarlijk. We leken daardoor stand te houden maar 5 minuten voor tijd ging een vrije trap die er geen was door de muur hard in het doel: 1-1. Zelf kregen we nog wel enkele mogelijkheden in de tweede helft via schoten van Luc Loozen en Jim Mijnes, maar echt gevaarlijk werden we niet. Zo smaakte de late tegentreffer erg zuur, maar gezien het spelbeeld maakte Gulpen er zeker wel aanspraak op. We blijven bovenaan de ranglijst met volgende week speelronde 8 uit bij Geuldal in Schin op Geul.