Muziek Jong voor Oud: Forever Young!

In de maanden oktober en november stonden en staan voor Muziek Jong voor Oud vier concerten gepland met de titel ‘Forever Young’. Het duo van Atelier Jeruzalem uit Venray, onder leiding van Jos Koenen (coördinator en muzikant) neemt de gasten mee door de tijd.

Voor het concert van 22 oktober bestaat het gelegenheidsduo uit Jos Koenen (zang) en Peter Bonants (basgitaar), twee heren die de titel van de concertreeks niet alleen uitstralen, maar vooral ook zijn. Voor de overige concerten is Belan Veldt verantwoordelijk voor de zang en speelt Jos de gitaar.

Op die bewuste vrijdagmiddag waren de heren te gast bij Zonnebloem Partij. Limburgse, Nederlandse, Engelse en Franse liedjes passeren de revue. Elvis wisselt zich af met De Dijk, Lenny Kuhr, Simon & Garfunkel en Rowwen Hèze. Een lijstje dat niks met elkaar te maken lijkt te hebben, maar met het thema Forever Young toch samensmelt in een concert van meezingers en luisterliedjes. Liedjes die terugblikken en herinneringen bovenhalen. Eindelijk weer samen genieten van livemuziek. ‘Waiting on a song’, ‘De Troubadour’, ’50 ways to leave your lover’ en ‘Dit is mijn stad’. Lachende gezichten bij een klein concertje in een gemeenschapshuis.

“Forever young blijf je door jong van geest te blijven. Contact met elkaar te houden en samen herinneringen te maken. Het was lang geleden dat ik livemuziek mocht beluisteren, wat ben ik blij dat ik vanmiddag ervoor gekozen heb hier aanwezig te zijn!”

 “Elvis brengt lang vervlogen tijden ineens terug. Bekende klanken die de zaal vullen met herinneringen aan toen.”

 “Een praatje, samen luisteren naar muziek en aandacht voor elkaar. De Zonnebloem doet alle moeite voor fijne bijeenkomsten, je hoeft alleen maar te komen.”

Wij houden van muziek! De Stichting Muziek Jong voor Oud organiseert sinds 2007 jaarlijks vele concerten en workshops in zorginstellingen en daarbuiten en begeleidt jonge musici, met name van het conservatorium van Maastricht, om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen op kwalitatief hoog niveau. Daarnaast wil Muziek Jong voor Oud kwetsbare ouderen en burgers, kinderen en anderen op een laagdrempelige wijze laten deelnemen aan cultuur, waardoor beide partijen ook iets voor elkaar kunnen betekenen en met elkaar kunnen genieten van cultuur.

voor meer informatie www.muziekjongvooroud.nl

Foto Stichting Muziek Jong voor Oud

Geef een reactie