Hoofdmenu

Hoogste aantal meldingen in een week met ruim 110.000 positieve testuitslagen

In de afgelopen week, van 9 tot en met 16 november 2021, zijn er 44% meer mensen met een positieve coronatestuitslag gemeld dan in de week ervoor. In de afgelopen week is de grootste stijging te zien in het aantal meldingen van kinderen van 4 tot 12 jaar. In alle regio’s steeg het aantal meldingen.  Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg in de afgelopen met 12%. Op de IC intensive care werden 3% meer nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen dan in de week ervoor.

Voorkom verspreiding door je aan de basismaatregelen te houden, ook als je gevaccineerd bent.

Alle wekelijkse COVID-19-cijfers staan in een tabel en in grafieken op de RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-website.

Flinke stijging aantal positieve coronatesten . Afgelopen week* werden 110.558 positieve testuitslagen gemeld, een weekrecord,  gerekend vanaf 1 juni 2020 toen iedereen in Nederland zich kon laten testen op SARSsevere acute respiratory syndromeCoVcoronavirus-2. Ten opzichte van een week eerder steeg het aantal meldingen met 44%. Per 100.000 inwoners kregen 628 personen een positieve testuitslag. Meer dan een half miljoen mensen (554.244) lieten zich testen bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst, dat is 33% meer dan de week ervoor. Het percentage mensen met een positieve testuitslag steeg in de voorbije week van 17,2% naar 19,6%, inclusief testen ter bevestiging van een positieve zelftest.

In alle leeftijdsgroepen nam het aantal SARS-CoV-2 meldingen toe (zie figuur 1). In de afgelopen week is een opvallende stijging zichtbaar in de leeftijdsgroep van 0 tot en met 12 jaar. Het merendeel van deze meldingen betreft kinderen van 4 tot 12 jaar met de meeste positieve meldingen bij 10 en 11 jarigen.

In alle veiligheidsregio’s is een toename in het aantal gemelde positieve testen zichtbaar. In de veiligheidsregio’s Limburg-Zuid (828), Zuid-Holland-Zuid (813), Limburg-Noord (755), Hollands-Midden (745) en Zeeland (742) werden de meeste positieve testuitslagen gerapporteerd per 100.000 inwoners.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno