GGD onderzoekt langdurige gevolgen corona

Deze week start de GGD Zuid Limburg een onderzoek naar langdurige gevolgen na een coronabesmetting. Ongeveer 60.000 volwassen inwoners van Zuid-Limburg worden de komende weken uitgenodigd voor dit onderzoek.

Een deel van de mensen houdt na een coronabesmetting langdurige gezondheidsklachten. Dat kan enkele weken zijn, maar soms meerdere maanden. Dit wordt ook wel LongCOVID genoemd. De klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid en kortademigheid.

Het onderzoek van de GGD Zuid Limburg is opgezet om meer zicht te krijgen op de gevolgen van een coronabesmetting. De resultaten uit dit onderzoek leveren informatie op over hoe vaak en welke langdurige coronaklachten optreden, hoe lang gezondheidsklachten aanhouden, maar ook in hoeverre het klachtenpatroon verschilt tussen volwassenen onderling.

Deze informatie wil de GGD gebruiken om verder te komen bij de zoektocht naar de beste ondersteuning aan mensen met langdurige coronaklachten. Iedereen die in de periode vanaf 1 juni 2020 een coronatest heeft gedaan in een teststraat van de GGD en woonachtig is in Zuid-Limburg kan een e-mail ontvangen met een uitnodiging voor dit onderzoek.  Ook genodigden die geen corona hebben gehad of nu geen klachten (meer) hebben na een coronabesmetting worden uitdrukkelijk opgeroepen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Meer informatie over dit onderzoek is beschikbaar op de website van GGD Zuid Limburg.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie