Het duel tussen KVC Oranje en vv Hellas eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een uitslag waar beide partijen na afloop van een aantrekkelijke pot voetbal vrede konden hebben. Met dit resultaat blijven KVC Oranje en Hellas bovenin de hoge middenmoot van de derde klasse A bivakkeren.

Thuisclub KVC Oranje kwam het beste uit de startblokken. Na amper zes minuten kon de 1-0 worden genoteerd. Chris Frauenrath stuurde Joey Niesters op links de diepte in. Die snelde richting achterlijn en leverde een puntgave voorzet af, die door de inmiddels mee opgerukte Chris Frauenrath bij de twee paal tegen het net werd geschoten: 1-0. Het scheelde even later niet veel of het was 2-0 geworden. Een kopbal van Bob Roberts, na een mooie, strakke, voorzet vanaf links van Scott Vienerius, eindigde buiten bereik van doelman Tom Koekelkoren tegen de rechter paal.

Met die mooie aanvallen had KVC Oranje, zo bleek vervolgens, haar kruit vooralsnog verschoten. De gasten uit Klimmen-Ransdaal werden sterker. De ploeg van trainer Dave Zafarin speelde verzorgd voetbal en drong KVC Oranje meer en meer achteruit. De aanvallen van de bezoekers stapelden zich, de dreiging nam toe en er kwamen kansen. De gelijkmaker kwam er echter niet, in de eerste helft dan toch. Reden: de kansen waren niet aan de aanvallers besteed en, meer nog, doelman Bjorn van der Weide van oranje-wit bleek een onoverkomelijke horde. Vooral bij een inzet van Rolf Verheezen toonde de goalie zijn klasse door de bal met zijn vingertoppen uit de linker benedenhoek te tikken.

Viel de gelijkmaker in het eerste bedrijf niet, direct na de hervatting stond het 1-1. Roel Snellings gaf vanaf rechts een mooie voorzet, die door de vrijstaande Rob Dormans van dichtbij hard achter Bjorn van der Weide in het doel werd gekopt: 1-1.

Menig KVC-getrouwe bekroop op dat moment, gezien ook het spelbeeld in de eerste helft, het gevoel dat vv Hellas aan het langste eind zou gaan trekken. Voetbal echter blijft een sport waarin het niet altijd zo gaat als je zou verwachten. KVC Oranje kwam na de gelijkmaker steeds beter in de wedstrijd, de ploeg van trainer Paul van Putten was nu zeker niet meer de mindere, in ieder geval voor pakweg twintig minuten. Doelman Tom Koekelkoren van de bezoekers moest onder meer handelend optreden bij een afstandspegel van Jordi Schmitz, waarbij hij met een fraaie vlucht de bal over de lat tikte. ,,Had ook simpeler gekund, hij was even showkeeper”, sprak zijn trainer Dave Zafarin na afloop grinnikend.

Ongeveer een kwartier voor het einde moest spelmaker Erwin Hermans van de bezoekers na een domme overtreding met rood van het veld.  Aan het spelbeeld veranderde dat niet veel, maar KVC Oranje was twee keer dicht bij een winnend doelpunt. De beste kans was voor de ingevallen Martijn Sangen. Zijn inzet echter-uit een lastige hoek-  werd door Tom Koekelkoren met zijn voeten, ten koste van een corner die verder niets meer opleverde, onschadelijk gemaakt.