FC Landgraaf speelt gelijk in een zeer open en boeiende wedstrijd

In Bocholtz stond de uitwedstrijd tegen WDZ op het programma. Beide ploegen hadden tot op heden 9 punten verzameld en waren daarmee terug te vinden in de middenmoot. Uiteindelijk volgde een zeer boeiende en open wedstrijd die in een 2-2 gelijkspel eindigde.

FC Landgraaf begon goed aan de eerste helft en in de 6e minuut leverde dit al gelijk de eerste 100% kans op. Na een aanval over links gaf Mart Senden een steekpass op Daan Delahaije die 1 op 1 op de keeper afliep. Daan koos ervoor om de bal breed te leggen op de meegelopen Sven van Haaren. Het afleggen was echter onnauwkeurig waardoor de kans om zeep was. Drie minuten later volgde weer een aanval over links waarna Mart de bal vanaf de 16 opende op Sven die zijn afstandsschot net gepareerd zag worden door de goed keepende doelman van WDZ. In de corner die volgde werd Stephan Schiffer gevaarlijk met een kopbal maar ook deze werd uit het doel gehouden door de keeper van WDZ. In minuut 16 was het bij de eerste aanval van WDZ wel gelijk raak. Een scherp aangesneden voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal gelegd. Marc Meyboom wilde deze wegwerken maar werkte deze totaal onbedoeld in eigen doel. WDZ kreeg vervolgens iets meer grip op de wedstrijd en werd met enkele diepe ballen gevaarlijk zonder echt kansen te creëren. In de 28ste minuut was het na een onderschepping van Sven, Daan die andermaal gevaarlijk werd. Hij speelde zich vrij, kapte naar zijn linker en probeerde de bal vanaf rand 16 in de lange hoek te draaien. Opnieuw was de keeper van WDZ een sta in de weg. Enkele minuten later was het WDZ dat gevaarlijk werd via de linksback. Het schot van de aanvaller van WDZ werd echter goed gekeerd door Tim Mohnen. Er gebeurde veel maar met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen naar de kleedkamer.

Waar FC Landgraaf in de eerste helft sterk begon, oogde de ploeg nu niet scherp in de eerste 5 minuten na rust. Tweemaal liep de thuisploeg op Tim af maar beide keren wist Tim uitstekend te pareren. Het spel golfde nog steeds erg op en neer en FC Landgraaf werd na 10 minuten gevaarlijk via Jasper Braad. Zijn diagonale schot werd gepakt door de keeper en ook in tweede instantie kreeg de bij de tweede paal meegelopen Daan de bal niet in het doel. In minuut 58 volgde de 2-0. Via de rechterkant werd de aanvoerder van WDZ gestoken. Hij dacht zelf in buitenspel positie te lopen ware het niet dat grensrechter Guus Erkens het anders zag en niet vlagde. De bal werd breed gelegd in de 16 en kon eenvoudig worden binnengetikt. Daarna was het FC Landgraaf dat karakter toonde en begon aan een sterke fase. Bob Sangen maakte zijn rentree na een uur spelen en gaf 10 minuten later gelijk zijn eerste assist. De diep gelopen Sven kwam vrij punt 16 aan de rechterkant en haalde verwoestend uit; 2-1. Vlak daarna volgde een schandalige overtreding op Mart die donkerrood had moeten opleveren. De verdediger van WDZ kwam er wonderbaarlijk af met geel en kon de wedstrijd voortzetten in tegenstelling tot Mart. In minuut 81 werd het harde werken van FC Landgraaf beloond. De sterk ingevallen Raul Erkens nam een lage corner richting rand 16 waar Jasper klaarstond en de bal uitstekend in de lange hoek schoot; 2-2. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en kwam deze boeiende wedstrijd tot een einde.

Komende week staan twee thuiswedstrijden op het programma. Eerst is er donderdag de inhaalwedstrijd tegen VV Hellas en zondag ontvangt FC Landgraaf de gasten uit Hoensbroek.

Tekst: Mart Senden EN Foto’s: Jos Steinen

 

Geef een reactie