Hoofdmenu

Roda JC onnodig onderuit op de toekomst

Roda JC Kerkrade is er op de Toekomst niet in geslaagd om de domper van afgelopen vrijdag weg te poetsen. In Amsterdam werd met 2-1 verloren.
Met tempraturen rond het vriespunt werd er op Sportcomplex De Toekomst afgetrapt. In de vijfde minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor Roda JC. Op de rand van het strafschopgebied viel de bal goed voor Xian Emmers. De middenvelder haalde met links uit, maar zijn poging werd gepakt door Jay Gorter. Uit een hoekschop,  niet veel later, werd Benji Bouchouari vrijgespeeld. Zijn schot van afstand ging één meter over. Na ruim tien minuten waren de Limburgers weer gevaarlijk. Emmers speelde een diepe pass naar Patrick Pflücke die meteen wilde meegeven aan Dylan Vente. Deze bal kwam via een verdediger van Jong Ajax weer terug bij de Duitser, die het toen zelf probeerde. Zijn schot mistte helaas precisie om het Gorter echt lastig te maken. Na ruim twintig minuten spelen liett ook de thuisploeg zich gelden. Naci Ünuvar probeerde de bal in de lange hoek te krullen, maar zijn poging ging net naast.
Na een klein halfuur spelen liet Roda JC zich weer zien. Een aanval via Stefano Marzo, Dylan Vente en Bryan Limbombe eindigde bij de buitenspeler die hard uithaalde. Zijn schot werd gekraakt en ging zo één metertje naast. Waar de spits bij de kans van Limbombe nog aangever was kreeg hij één minuut later zelf de kans om de score te openen. Vente had echter teveel tijd nodig waardoor zijn schot door Enric Llansana geblokt kon worden. De grootste kans van de eerste helft was er voor de thuisploeg. In de 36e minuut dook Ünuvar alleen voor doelman Rody de Boer op, maar de keeper van Roda JC redde twee keer knap. Niet veel hierna leek de thuisploeg alsnog op voorsprong te komen. Amir Absalem verspeelde de bal en een snelle counter leek tot de 1-0 te leiden, maar het doelpunt van Danilo werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Braziliaanse spits van de Amsterdammers was kort hierna nog een keer gevaarlijk. Nu ging zijn afstandsschot over het doel van De Boer.
Na rust kwam het eerste schot van Robert Klaasen. De middenvelder schoot van ruim 20 meter maar net naast het doel van Jong Ajax. Uiteindelijk valt het doelpunt aan de andere kant. Anass Salah-Eddine nam een voorzet goed aan en kapte Marzo uit. De Boer was kansloos op de inzet van dichtbij.
De ploeg van Jurgen Streppel leek net als vrijdag de achterstand alweer snel ongedaan te maken. Een corner werd door Richard Jensen goed verlengd tot bij Guus Joppen. De centrale verdediger kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar schoot recht op doelman Gorter af. Na ruim een uur spelen vookwam De Boer met een prima redding dat Victor Jensen de voorsprong met een afstandsschot verdubbelde. In de 65e minuut was Roda JC weer gevaalijk. Na goed doorzetten van Emmers. Kwam de bal via Pflücke bij Limbombe. De aanvaller versnelt en schiet, maar zijn schot spatte uit elkaar op de vuisten van Gorter.
Aan de andere kant was Jong Ajax dicht bij haar tweede doelpunt. Een snelle counter eindigde met een schot van Kristian Hlynsson dat maar net over het doel van De Boer ging. Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen werd Emmers neergehaald op de rand van het strafschopgebied. De daarop volgende vrije trap werd door Robert Klaasen schitterend, over de muur, binnen geschoten. Hiermee bracht de linkspoot Roda JC naast Jong Ajax. Ruim vijf minuten later werd Guus Joppen diep gestuurd over de rechterkant. Zijn voorzet werd door Salah-Eddine met de hand geblokt waardoor scheidsrechter Rozenthal een strafschop gaf aan Roda JC. De penalty werd vervolgens helaas gemist door Vente, waardoor de stand gelijk bleef.

Met nog iets minder dan acht minuten op de klok ging Jong Ajax nog op jacht naar een voorsprong. De eerste actie van invaller Amourricho van Axel Dongen was meteen succesvol. De buitenspeler versnelde langs Joppen en schoot de bal met links in de lange hoek. In de minuten daarna was het aan De Boer te danken dat Jong Ajax geen derde treffer scoorde. De doelman pakte onder ander een goed poging van Danilo. Na een sterke counter van Roda JC stak Pflücke invaller Jeremy Cijntje weg. De aanvaller omspeelde doelman Gorter maar schoot vervolgens, vanuit een moeilijke hoek, keihard tegen de paal. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde Roda JC het nog wel, maar de Limburgers kwamen niet verder dan een matige volley van Pflücke, waardoor er in Amsterdam met 2-1 werd verloren.

Communicatie Roda JC en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno