Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen verloren: 1-4.

Mats Seuntjens zorgde met een prachtige uithaal nog wel voor een voorsprong voor de thuisclub, uiteindelijk waren de gasten de duidelijk bovenliggende partij. Roel Janssen pakte na ruim een uur spelen een rode kaart, waardoor de Sittardse formatie het duel met tien man afsloot.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Begrijpelijk, Fortuna Sittard staat in de gevarenzone en ook Groningen heeft het dit seizoen moeilijk. Jorgen Strand Larsen was namens de gasten gevaarlijk, Zian Flemming en Tijjani Noslin vonden de verdediging van Groningen op hun weg na een goedlopende aanval. Na 24 minuten spelen kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Flemming speelde Seuntjens aan, vanuit een nagenoeg stilstaande positie produceerde deze een geweldige uithaal. Groningen doelman Peter Leeuwenburgh stond erbij en keek ernaar: 1-0. Doelpunt nummer zeven in deze competitie voor de Brabander.

Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Een voorzet van voormalig Fortunees Wessel Dammers werd door Cyril Ngonge met zijn hoofd in het doel gewerkt: 1-1. Seuntjens had Fortuna Sittard niet veel later opnieuw op voorsprong kunnen brengen, na een fraaie pass van Tesfaldet Tekie mocht hij vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen. Nu was keeper Leeuwenburgh wél bij de les. Drie minuten vóór rust kwam Fortuna Sittard zeer onfortuinlijk op een 1-2 achterstand. Een voorzet van Ngonge van de rechterkant werd door George Cox op ongelukkig wijze achter doelman Yanick van Osch gewerkt. Op slag van rust had Noslin de gelijkmaker op zijn voet. Hij werd op maat bediend door Arianit Ferati en had de hoek voor het uitzoeken. Noslin verslikte zich echter in de aanname van de bal, waardoor de kans verloren ging.

In het eerste gedeelte van de tweede helft ging de meeste dreiging van de gasten uit. Zes minuten na rust scoorde Groningen voor de derde keer. Laros Duarte, de oudere broer van Deroy Duarte, schoot met links van zo’n 18 meter hard in, doelman Van Osch kon de bal niet vasthouden. Daleho Irandust had geen moeite om van dichtbij te scoren uit de rebound: 1-3.

Na iets meer dan een uur spelen kreeg de thuisclub een nieuwe klap te verwerven. Janssen beging een overtreding op Mo El Hankouri en kreeg in eerste instantie van scheidsrechter Jeroen Manschot de gele kaart voorgeschoteld. De VAR greep in en na bestudering van de beelden werd de gele kaart door de scheidsrechter omgezet naar rood. Fortuna Sittard bleef vechten voor een beter resultaat, met name Flemming had twee grote kansen om te scoren. Dat gebeurde niet, alleen Strand Larsen was van dichtbij nog een keer succesvol, nadat hij aan de aandacht van de Fortuna verdediging was ontsnapt: 1-4.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie