Vooraf keken de dames van LHC/UOW ’02 toch wel met angst uit naar de wedstrijd tegen RKHBS. Oorzaak was de 11-0 nederlaag in de beker. Terugkijkend naar de wedstrijd van vandaag was die angst totaal onterecht.

In de eerste helft deden de dames van LHC/UOW ’02 niet onder voor de RKHBS dames die wel meer balbezit hadden maar door inzet en goed verdedigingswerk uiteindelijk niet meer dan twee kansen wisten te creëren. Deze werden echter op voortreffelijke wijze verijdeld door keepster Carolien Kohler.

In de tweede helft wisten de dames uit Heerlen in de 60e minuut via een afstandsschot de 1-0 op het scorebord te zetten. Enkele minuten later werd, met wat geluk, de voorsprong vergroot naar 0-2.

In de resterende 20 minuten probeerde de LHC/UOW ’02 vrouwen het tij nog te keren en wisten in de 87e minuut via Jill Rouschen de 1-2 te maken maar daar bleef helaas het bij.