Hoofdmenu

RKHBS verslaat Rood Groen LVC met 3-0

RKHBS verslaat Rood Groen LVC met 3-0 Omdat de fusieclub Rood-Groen LVC uit Vaals-Lemiers vorige week gewonnen had van het sterke FC Gulpen, wisten de mannen van Mike Bisschops dat het waarschijnlijk geen makkelijke middag ging worden in deze laatste thuiswedstrijd voor de gedwongen winterstop.

Tenminste daar gaat ondergetekende van uit aangezien de komende weken niet meer na 17.00 uur getraind mag worden. Onder leiding van de jonge scheidsrechter Cremers uit Hulsberg begonnen beide ploegen voorzichtig aan deze pot. Een fout in de opbouw bij RKHBS leidde de eerste kans van de gasten in. De rechtsbuiten werd aangespeeld en kwam oog in oog met Dave Delnoij die het schot met de vuisten kon keren. De rebound werd enigszins wild overgeschoten. Even later was het de beurt aan de gasten om de bal knullig te verspelen in de opbouw. Petter Schings kon onderscheppen waarna hij Mel Angerer aanspeelde.

Mel vond Bram, maar diens schot werd geblokt met een corner tot gevolg. Sefa Sarigoz legde uit deze hoekschop de bal aan de eerste paal, waar de inkomende Mel Angerer de bal liet lopen en Bram Bemelmans kon binnen tikken: 1-0. De bezoekers waren enigszins de kluts kwijt en RKHBS had de controle via de goed spelende middenvelders Sefa Sarigoz, Collin Keulen en Petter Schings, en kon naar hartenlust aanvallen. Eerst stuitte Petter Schings nog op de goede doelman van Rood-Groen na een mooie steekbal van Rens Hahnraths. Even later zette diezelfde Rens Hahnraths Mel Angerer aan het werk en zijn schot ging maar rakelings naast het doel van Rood-Groen. Even later ging Mel op zijn karakteristieke manier door over de linker kant, en trok de bal laag voor het doel.

Rens Hahnraths kon er net niet bij, maar in het vervolg van deze aanval kwam Mel weer in balbezit, speelde Rens nu in de voeten aan en verwachte de bal terug. Rens draaide echter verrassend en schoot hard raak in de hoek: 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.   In de tweede helft was de wedstrijd binnen 1 minuut beslist. Weer Rens Hanhraths legde de bal vanaf de rechterzijde hoog voor de goal, waar Bram Bemelmans aan de tweede paal de bal volley richting lange hoek schoot. Hier dook Petter Schings op als een duveltje uit een doosje en prikte de bal over de doellijn: 3-0. Voor Rood-Groen LVC zat er niets anders op dan vol op de aanval, en achterin 1 op 1 te gaan spelen.

De achterhoede met het betrouwbare centrale duo Tomyen van Lierop en Koy Vinken, en de backs Thymo Griesenbrock en Jeffrey Sloote stond echter als een huis. De paar keer dat de gasten er doorheen kwamen stond doelman Dave Delnoij op zijn post. In de tegenaanval ontstond natuurlijk veel ruimte. Mel Angerer werd hard neergehaald toen hij vrij richting goal van de tegenstander kon, en zelfs de mensen van Rood-Groen waren verbaasd dat hier niet meer dan een gele kaart tegenover stond. De vrije trap genomen door Sefa Sarigoz werd met een katachtige reflex uit de driehoek getikt door de doelman van Rood-Groen. Ondanks de enorme gedrevenheid van met name Mel Angerer, en ondanks de ruimte die de aanval van RKHBS kreeg kwamen de mannen van de Heerlerbaan, waar ook nog Chendo Kolker, Jacco Quaedvlieg, Jesper Schings en Wesley Weijgerse in de ploeg kwamen, niet meer tot scoren.

Omdat bij Rood-Groen LVC het gebrek aan scorend vermogen nu juist ook het probleem is, eindigde de wedstrijd in een verdiende 3-0 overwinning voor RKHBS. Hierdoor staat RKHBS op dit moment bovenaan waarbij de ploeg wel meer wedstrijden gespeeld heeft dan de concurrentie. Zoals gezegd, ben ik bang dat dit de laatste wedstrijd van 2021 was en dat we gaan beginnen aan een lange winterstop, die hopelijk eindigt met de uitwedstrijd tegen de virtuele koploper Voerendaal op 23 januari 2022. Gefeliciteerd mannen met de goede resultaten tot nog toe in deze competitie.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno