Nova moest gisteren  winnen om het kampioenschap binnen te slepen, een lastige taak tegen Venlo omdat ook zij nog konden promoveren. In een wedstrijd waar duidelijk bleek dat de tegensanders gewaagd waren aan onze jongens, wisten we in het laatste kwart toch de drie punten zeker te stellen.  0-1 HC Nova.

De sneeuw was gelukkig uit gebleven en we begonnen zelfs met een fraai zonnetje. Venlo had de messen geslepen en wilde zich niet de kaas van het brood laten eten. Immers als zij wisten te winnen dan konden ze nog promoveren. De wedstrijd was zeker de eerste twee kwarten voor Venlo, wij hadden de eerste kans met Jasper en Mauk in de opbouw naar Thomas, maar die ging net voorlangs. Daarna wist Venlo de verdediging continue onder druk te houden het weg halen van de bal op onze doellijn door Tim en het meer dan uitstekende keeperswerk van Dylan hielden ons op de been.

Vooral op het einde van de tweede kwart, waar we 5 strafcorners achtereen moesten verdedigen, stond de verdediging hun mannetje. Derde kwart speelde zich vooral af op het middenveld waar sporadisch zich een kans voor nova liet tekenen. Coach Gabby zet alles in de laatste pauze weer goed neer, we moesten er vol voor gaan, echt alles geven in de laatste 17,5 minuten. Floris kreeg een mooie kans op een tip-in op aangeven van Phillippe.

Venlo zet snel druk maar Dylan redt met een giga snoekduik in de hoek. Jules, op aangeven van Camiel maar de bal valt net naast. Nieuwe aanval over links opgezet door Duca en Roar is dusdanig gevaarlijk dat een overtreding van Venlo de enige oplossing is, strafcorner Nova. Maurits geeft aan,  een verrassende variant, waarbij kort naar Thijmen werd gespeeld, hierop had Venlo geen antwoord, 0-1 door Thijmen! Nog 2 minuten te spelen. In een alles of niets offensief sleepte Venlo er nog een strafcorner uit maar die ging over, Nova is Winterkampioen!