Hoofdmenu

HC SON DAMES 1 – HC NOVA DAMES 1

Zondag stond de laatste veldwedstrijd van 2021 op het programma. Een wedstrijd die zou bepalen hoe we de winterstop ingaan en dus ook hoe we in februari de tweede helft van de competitie beginnen. Kortom, een belangrijke wedstrijd.
Aangekomen in het stille Son, begon de voorbereiding. In ons mooie nieuwe tenue gingen we de kleedkamer in om onszelf klaar te stomen. Eenmaal op het veld hadden we al gauw door dat we ons eigen vertrouwde veld toch wel prefereerde en het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Op een goed nat veld begonnen we met natte sokken aan de wedstrijd.
De start ging prima, we waren niet fel maar we begonnen met goede moed en probeerde secuur rond te spelen. Al gauw werd het tij helaas gekeerd. Na twee strafcorners tegen die Son beide met volle kracht in het doel pushte stonden we met 2-0 achter en werd ons spel slechter.
We speelden niet onze eigen spel en onze tactiek wilde niet baten. Miscommunicatie, slechte pases en traagheid zorgde voor een slordig spel. Onze press werkte niet, het was niet effectief, ballen kwamen niet aan en als team voldeden wij niet aan ons normale niveau. Hoewel we niet goed speelde, waren we voornamelijk aan hun kant van het veld. Het team van Son wist de wedstrijd zeker niet over te nemen, hun aanval bestond voornamelijk uit een scoop richting onze achterlijn. Tot onze teleurstelling wisten we het doel van Son maar niet te bereiken, gelukkig zij die van ons ook niet.
In tegenstelling tot Son wist de scheids de wedstrijd wel goed over te nemen. De pot werd agressiever en wij wisten dat we toch echt een stuk beter moesten gaan spelen om dan eindelijk te scoren en geen punten te laten liggen. De agressiviteit leidde echter tot veel geschreeuw op het veld, verrassend genoeg ook van de scheids en tot een en al chaos. Stelletje idioten die wij zijn (volgens de scheids) konden het doel van Son maar niet bereiken.
In het laatste kwart hebben we verrassend genoeg, na meerdere pogingen in de loop van de wedstrijd, toch nog wat strafcorners gekregen. Dit keer waren de overtredingen van Son toch ook zichtbaar voor de scheids. Deze kansen wisten we echter niet te benutten. De eindstand bleef dan ook 2-0 voor Son.
Teleurgesteld en boos zijn we het veld afgelopen. Niet tevreden met ons eigen spel en niet tevreden met de onsportieve wedstrijd. De stemming zat er niet in en helaas hebben we daardoor ook niet gedacht aan onze wekelijkse teamfoto. Bovendien hadden we vandaag een debuutje, Nienke Jongen uit de MB1. Bedankt voor het meespelen, je hebt het goed gedaan vandaag op linksachter!!!!
We balen dat we zo de herfstcompetitie afsluiten. We hebben er echter wel van geleerd, deze competitie is nog niet gespeeld en volgend jaar zullen we al onze tegenstanders nog een keer moeten laten zien dat wij met volle overtuiging voor die eerste plek gaan. We betwisten of we de zaalcompetitie nog kunnen spelen door alle Corona-omstandigheden, dus voor nu zeggen we gedag.
Door Noa Putzeist/en Foto HC Nova Dames 1