Alternatieve Pietenviering Heksenberg/Pronsebroek schot in de roos

Zoals meer als bekend heeft bestuur Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek al in een eerder stadium aangegeven het besluit te moeten nemen om het, op afgelopen zondag 28 november jl. het al eerder vastgestelde jaarlijks te houden St Nicolaasfeest in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84, te annuleren. De reden hiertoe was destijds al de op dat moment de heersende Coronaomstandigheden, waardoor zij het niet verantwoord vonden om het St Nicolaasfeest met kinderen en ouders/verzorgers in het Gemeenschapshuis te houden, waarvoor genoemde Stichting Gemeenschapshuis alle begrip voor toonde.

In samenwerking (en idee) met het St Nicolaas comité is toen het besluit gevallen om de kinderen niet de dupe te laten worden van de Coronaomstandigheden. Besloten werd om dan een alternatief feest houden. Omdat tijdens dit feest ook een audiëntie bij St Nicolaas niet mogelijk kon zijn lag het voor de hand dat er uitsluitend pieten op zondag 28 november de (aangemelde) kinderen thuis zouden bezoeken. Vandaar dus de aanduiding van alternatieve Pietenviering.

Aan de deur zouden de kinderen door de pieten verrast worden met voor iedereen een leuk cadeautje, speculaaspop en een zak snoep. Dit financieel allemaal mogelijk gemaakt door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek in het kader van de sociale wijkcohesie, waartoe uiteraard ook de kinderen behoren.

Gelukkig waren de weergoden op deze koude zondag de organisatie, c.q. de pieten, gunstig gezind en bleef het tijdens de Pieten huisbezoeken droog. Rond de klok van 13.00 uur vertrokken vanuit het “Pietenhuis” Hei Grindelweg de pieten en een met cadeautjes en snoep volgeladen auto naar de opgegeven huisadressen, waar door de kinderen vol verwachting waren wat de pieten hen zouden brengen. Hoewel, gezien de Coronaomstandigheden, de overhandiging voor de deur moest plaats vinden, was het een leuke en gezellige aangelegenheid en veel tevredenheid en loftuitingen van ouders/verzorgers. Voor hen was deze alternatieve viering dan ook een schot in de roos.

Een saillant gegeven was zelfs het gegeven dat op een opgegeven adres in de Eekhoornstraat pas een baby was geboren. Uiteraard werd, buiten het aangemelde kind, ook een passend geboortegeschenk ter hand gesteld. Prachtig toch. Kortom, het was met een grote griffel een geweldige pietenmiddag met grote dank voor het St. Nicolaas comité en Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek

Foto’s: Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie