Romeins verleden meer zichtbaar in het straatbeeld Heerlen-Centrum

2

Het Romeins Kwartier komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de – toekomstige – musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied. Het college stelde daartoe een aantal ontwerpen voor de openbare ruimte vast. Het gaat dan specifiek over de Coriovallumstraat-West, Dr. Poelsstraat en het Raadhuisplein. Daarnaast is er groen licht voor een aantal verkeersmaatregelen in het centrum.

Raadhuisplein impressie

Op het kruispunt van twee Romeinse wegen en tussen twee beekdalen ligt het hedendaagse Romeins Kwartier Heerlen. Hier ligt de oorsprong van Heerlen. De stad wil die geschiedenis meer zichtbaar maken, ook in het straatbeeld. Daarbij is het belangrijk dat bezoekers ongedwongen kunnen rondkijken en wandelen, zonder hinder van verkeer.

voor meer informatie  https://www.heerlen.nl/centrum/het-laatste-nieuws/romeins-verleden-meer-zichtbaar-in-het-straatbeeld-heerlen-centrum.html

Foto Gemeente Heerlen en ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie