KWIEK is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Volg de route en train uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor lichaam en geest.

De beweegroute is aangegeven met oranje-witte pijltjes op de stoepen en speciale tegels met opdrachten. De start en finish zijn bij de entree van zorg– en revalidatiecentrum Hambos. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de route. Via bijgaande QR-code kunt u de route op uw smartphone laden.

Voor wie is de KWIEK beweegroute bedoeld? De beweegroute was allereerst bedoeld voor de klanten van dagcentrum Prima Vista, gelegen in zorg– en revalidatiecentrum Hambos. Bij de realisatie van de route zijn ook de bewoners (en bezoekers) van de Hambos en de Kapelhof betrokken. Maar nu de route er eenmaal is, kan iedereen hier gebruik van maken, jong en oud.

Hoe lang is de KWIEK beweegroute? De beweegroute bestaat uit 2 lussen van elk minder dan 1 kilometer. U kunt per keer één lus lopen of meteen 2 achter elkaar.

Hoe is de KWIEK beweegroute ontstaan? Medewerkers van MeanderGroep hebben het initiatief genomen. Het fonds FNO heeft de subsidieaanvraag van Miriam Halbach, manager Prima Vista, gehonoreerd. De Gemeente Kerkrade heeft geholpen met het ontwerp en aanleg van de route.

Wat zeggen de gebruikers van de KWIEK beweegroute? “Ik denk dat we hier nog jaren plezier van hebben.” “De route is zeker aan te bevelen voor iedereen die dat kan.” “Ik vond het geweldig.”

Voor vragen en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kunt u contact opnemen met Meander, afdeling Marketing & Communicatie MeanderGroep Zuid-Limburg, marcom@mgzl.nl en/of de afdeling Communicatie en Marketing van de gemeente Kerkrade, communicatie@kerkrade.nl

Scan de QR-code om de KWIEK beweegroute op uw smartphone te laden

 

 

Bekijk hier wat mensen zeggen over de KWIEK beweegroute

Foto Communicatie MeanderGroep Zuid-Limburg