Emile Roemer inmiddels geïnstalleerd als nieuwe Gouverneur, c.q. Commissaris van de Koning

 

Het is inmiddels al weer een poosje geleden dat de in het Brabantse Sambeek (gemeente Boxmeer) nog wonende  Emile Roemer is geïnstalleerd tot nieuwe Commissaris van de Koning in de Provincie Limburg. Zijn benoeming werd immers op woensdag 1 december jl. van kracht. De installatie vond op die dag plaats tijdens een gehouden buitengewone vergadering van het Limburgs Parlement in Maastricht. Met zijn installatie volgde hij waarnemend gouverneur Johan Remkes op, waarvan tijdens dezelfde vergadering afscheid genomen.

Zoals bekend was Emile Roemer eerder waarnemend-burgemeester van Heerlen, welke stad hem ongaarne zag vertrekken. Velen in Heerlen zouden het fijn hebben gevonden dat hij vaste burgemeester zou zijn geworden, hetgeen helaas niet het geval werd. Deze functie was voorbehouden aan huidige burgemeester Roel Wever die met verve en enthousiasme zijn functie als burgervader vervult. Saillant detail hierbij is het gegeven dat de huidige Heerlense burgemeester woonachtig is in de Huijn van Rodenbroeckstraat Stadsdeel Heerlerheide.

De nieuwe Commissaris van de Koning Emile Roemer was o.m. ook in Stadsdeel Heerlerheide als waarnemend-burgemeester van Heerlen een graag geziene persoonlijkheid. Met name in de wijk Heksenberg was dit het geval. Hij liet toen ook zijn gezicht zien tijdens een gehouden senioren Lente Festijn in het Gemeenschapshuis.In oktober 2018 opende hij zelfs, samen met wethouder Adriane Keulen, het  nieuwe Wijkcentrum  Heksenberg/Pronsebroek gelegen aan de Mgr Feronstraat 51, de thuishaven van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek en organisator van het eerder genoemde Lente Festijn. Ook nam Emile Roemer in genoemd Wijkcentrum ook afscheid als waarnemend-burgemeester. Helaas is, door omstandigheden, het Wijkcentrum niet meer in gebruik en heeft Stichting Wijkraad Heksenberg-Pronsebroek nu domicilie in het gemeenschapshuis.

Aanstaand gouverneur Emile Roemer laat ook weten dat hij zich enorm verheugt om nu echt te beginnen met zijn werk voor Limburg en de Limburgers. “Natuurlijk was het jammer dat de installatie vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen in een kleinere setting plaats vond, maar dat kon onder deze omstandigheden nou eenmaal niet anders. De komende tijd zal ik, binnen wat wél mogelijk is, op veel plaatsen in de provincie contact met inwoners leggen, kennismaken in gemeenten, met instellingen en bedrijven. Ik wil vooral luisteren naar wat zij belangrijk vinden voor Limburg. Daar wil ik de eerste periode veel tijd in steken.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie