Haagsch College en Theater aan het Vrijthof bieden samen Politieke Eindejaarsshow aan via livestream

Het Haagsch College biedt samen met Theater aan het Vrijthof op dinsdag 14 december 2021 een online eindejaarsshow aan. Het is een nieuwe stap in de samenwerking tussen beide partijen, die de afgelopen jaren werd geïntensiveerd. Hierdoor wist het theater eerder theatercolleges met actuele thema’s, van onder andere Rutger Bregman en Ruben Terlou, naar Maastricht te halen. In De Politieke Eindejaarsshow 2021 blikken Joost Vullings, Xander van der Wulp en Vincent Rietbergen met humor terug op een zeer bewogen politiek jaar met een vallend kabinet, nachtelijke debatten, verkiezingen, de langste formatie ooit en natuurlijk de corona-crisis. Ze kijken ook vooruit naar wat ons te wachten staat en geven antwoord op de vraag: ‘Hoe moet het vertrouwen in de politiek worden hersteld?’.

Samenwerking Haagsch College en Theater aan het Vrijthof
De afgelopen seizoenen intensiveerde Theater aan het Vrijthof de samenwerking met het Haagsch College. Als theater in een internationale Universiteitsstad, haalde het zo diverse theatercolleges met actuele thema’s naar Maastricht. In een eerder seizoen werd bijvoorbeeld Rutger Bregman met zijn Correspondent-college Waarom de meeste mensen deugen geprogrammeerd en in het lopende seizoen zal Ruben Terlou met het college Ruben en de Chinezen in Maastricht te zien zijn. Nu volgt een nieuwe stap in de samenwerking en presenteren Theater aan het Vrijthof en het Haagsch College samen De Politieke Eindejaarsshow 2021 via een online livestream.

Het luchtigste politieke jaaroverzicht

Het Binnenhof staat al een jaar op z’n kop. 2021 is het jaar van een vallend kabinet, nachtelijke debatten, verkiezingen en de langste formatie ooit… zo groot was de chaos nog nooit in Den Haag. En de coronacrisis is er ook nog steeds. Gelukkig hebben Joost Vullings, Xander van der Wulp en Vincent Rietbergen wel een actieve herinnering aan alle scènes van deze uitputtende politieke thriller.

In De Politieke Eindejaarsshow 2021 ruimt het trio de scherven op en vertellen ze wat de blijvende gevolgen van dit historische politieke jaar zijn. Hoe moet het vertrouwen worden hersteld? En wat zijn de vooruitzichten van het nieuwe kabinet? Met humor, beelden en scherpe analyses blikken Joost, Xander en Vincent terug op het afgelopen jaar en kijken ze vooruit naar wat ons nog te wachten staat. De show wordt bovendien aangevuld met muziek van Stef Bos en een bekende politicus schuift aan als special guest!

 Joost Vullings, Xander van der Wulp en Vincent Rietbergen. In de livestream nemen drie experts kijkers mee door het politieke rampjaar 2021. Joost Vullings is politiek commentator bij Eenvandaag en Xander van der Wulp is politiek verslaggever van NOS Nieuws. Samen maken Joost en Xander de politieke podcast De Stemming. Vincent Rietbergen was politiek journalist bij NOS en NPO Politiek en maakte samen met onder andere Joost Vullings op Youtube eerder StemTV, een wekelijkse vlog rondom de verkiezingen. Hij is tegenwoordig eigenaar en presentator van Haagsch College.

 Algemene informatie
DI 14 DEC – 20.30 uur
Livestream via Haagsch College – € 12,50
Tickets via Haagsch College: https://www.haagschcollege.nl/college/pes2021

Foto ’t Haagsch College – Politieke EindejaarsShow

Geef een reactie