Ook dit jaar hebben de Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade en de Karnevalsvereniging Burgerlust 1924 de handen in elkaar geslagen om de voedselbank te ondersteunen. Op zaterdag 11 december 2021 organiseert de Voedselbank Limburg-Zuid voor het 14e achtereenvolgende jaar een levensmiddelen inzamelactie. Tijdens die dag staan de leden van Schutterij St. Hubertus Haanrade en de KV Burgerlust uit Eygelshoven tussen 9.30 en 15.00 uur aan de poort van de historische Laethof (Putstraat 17, Eygelshoven) voor de jaarlijkse levensmiddelen inzamelactie van de Voedselbank Limburg-Zuid.

Schutterij St. Hubertus en KV Burgerlust nodigen iedereen uit om levensmiddelen te doneren voor gezinnen die het hard nodig hebben. De voedselbank zet zich belangeloos in. Maar zijn ook geheel afhankelijk van wat zij aan levensmiddelen ontvangen om aan noodlijdende gezinnen te kunnen geven.

Het levensmiddelenpakket dat momenteel verstrekt wordt bevat veel te weinig levensmiddelen. Oorzaak hiervan is dat de supermarkten in snel tempo de levensmiddelen die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, tegen sterk gereduceerde prijs verkopen, om verspilling tegen te gaan. Dit heeft geleid tot een dramatische teruggang van levensmiddelen die van de supermarkten worden ontvangen bij de voedselbank. De doelstelling van circa 25 stuks levensmiddelen is op dit moment slechts 7 tot 10 stuks. Mede ook door de corona en economische situatie is het aantal gezinnen die een voedselpakket ontvangen dit jaar met 15% toegenomen.

Een extra boodschap voor een ander

Zorg voor een fijne kerst voor een ander. Je kunt echt het verschil maken door één of meer van de onderstaande producten mee in te kopen. Je helpt hiermee de Voedselbank Limburg-Zuid die gezinnen steunt welke het hard nodig hebben.

De producten zijn:
– Blik/pot groente
– Blik/pot fruit
– Blik vlees of vis
– Spaghetti of macaroni
– Rijst

Schutterij St. Hubertus en KV Burgerlust dankt iedereen voor hun steun!

Foto Beleef Kerkrade

 

Geef een reactie