Ook wethouders Hugo Janssen en Carolus de Rijck bezochten John en Heidy onlangs. Tijdens een verrassingsbezoek namen ze enkele presentjes mee, om John en Heidy te bedanken voor het licht dat ze velen brengen in de duisternis

Het wordt het Kersthuis van Brunssum genoemd. Het huis van John en Heidy Boere aan de Stadhouderstraat 5. Het trekt elke dag tientallen kijkers – en geen wonder, want gevel en voortuin van het Kersthuis baden in uitbundige Kerstverlichting en -versiering. Het is daarmee een opsteker voor heel Brunssum in deze donkere dagen.

Het Kersthuis van john en Heidy is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen. Zoals met veel grootse dingen, begon het klein. John begon met hier een sterretje in de voortuin, daar een extra lampje aan de gevel. En elk jaar kwam er meer bij. Want John – vooral John – is gek op Kerst.

Ook binnen, in de woonkamer, is alles Kerst wat de klok slaat, inclusief een miniatuurwereld met huisjes, schaatsbaantje, reuzenradje… noem maar op. Verrassingsbezoek. Alles bij elkaar is John meer dan een week bezig om alles op te bouwen. Eind november begint hij. De eerste lampjes gaan pas aan ná 5 december – uit respect voor Sinterklaas, natuurlijk. In de afgelopen jaren is zijn Kersthuis uitgegroeid tot een waar lichtspektakel dat steeds meer publiek trekt.

Foto gemeente Brunssum

Geef een reactie