Fortuna Sittard puntendeling in laatste thuiswedstrijd van 2021

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in de laatste thuiswedstrijd van 2021 met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Tot twee keer toe kwam Fortuna terug van een achterstand. George Cox was de meest opvallende speler aan de kant van de thuisclub, hij scoorde het eerste doelpunt en gaf een puntgave assist die door Zian Flemming werd verzilverd.

In de openingsfase waren de kansen schaars. Na ruim twintig minuten leidde het eerst serieuze doelgevaar van FC Utrecht ook meteen tot een treffer. Mimoun Mahi haalde van zo’n 18 meter hard uit, doelman Yanick van Osch had het nakijken: 0-1. Het antwoord van Fortuna liet niet lang op zich wachten. Een overtreding van Sander van der Streek op Tesfaldet Tekie leverde de thuisclub net buiten het strafschopgebied een vrije trap op. Linksback Cox ging achter de bal staan en krulde de bal met zijn befaamde linkervoet over de muur tegen de touwen: 1-1.

In het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor Fortuna Sittard. Mats Seuntjens was diverse keren gevaarlijk, in blessuretijd van de eerste helft maakte Flemming zich los van Utrecht aanvoerder Willem Janssen. Seuntjens was meegelopen, de voorsprong voor Fortuna leek in de maak. Flemming verloor echter zijn schoen, hij probeerde de bal toch nog bij Seuntjens te krijgen. Doelman Maarten Paes kon de bal echter onderscheppen.

Vijf minuten na rust kwam Utrecht opnieuw op voorsprong. Mahi ontdeed zich van Nigel Lonwijk en zag zijn schot in eerste instantie gepareerd door Van Osch. De rebound was voor Van der Streek die van dichtbij geen moeite had om te scoren: 1-2. Nauwelijks drie minuten later een unieke kans voor Fortuna om de opgelopen achterstand opnieuw razendsnel ongedaan te maken. Na een prachtige bal van Tekie kwam Flemming oog in oog met doelman Paes, de keeper redde fraai.

De gasten uit Utrecht hadden vervolgens enkele kansen om de wedstrijd definitief in Utrechts voordeel te beslissen. De grootste mogelijkheid was opnieuw voor Mahi, die van dichtbij voorlangs schoot. Met net iets minder dan 15 minuten op de klok werd de gelijkmaker voor Fortuna Sittard alsnog een feit. Cox speelde opnieuw een hoofdrol. Met zijn ‘ mindere’ rechtervoet produceerde hij een voorzet op maat richting Flemming, die van dichtbij bij de tweede paal raak kopte: 2-2. In de slotfase kwam de meeste dreiging van de gasten. De grootste kans was wederom voor Mahi, na een steekbal van Quinten Timber kwam hij vrij voor Van Osch. De aanvaller schoot echter naast, waardoor Fortuna een zwaarbevochten punt mocht bijschrijven op haar conto.

Door Communicatie Fortuna Sittard en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie