Jongerenlintje voor Thomas Meijers, Tom Creusen, Hay Kreuwels en Sjuul Vleugels

Vier jongeren uit Gulpen-Wittem hebben afgelopen weekend een Jongerenlintje uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers ontvangen. Het lintje is toegekend aan Thomas Meijers (14), Tom Creusen (14), Hay Kreuwels (13) en Sjuul Vleugels (13) uit Wijlre en Lemiers.

Bekijk de uitreiking van de Jongerenlintjes via de Nieuwjaarsfilm van Gulpen-Wittem op 1 januari vanaf 12.00 uur via www.youtube.com/gemgulpenwittem.

Tijdens de watersnoodramp op 15 juli 2021 heeft deze vriendengroep een moedig en doortastend optreden laten zien. Een inwoonster uit Gulpen-Wittem raakte met haar fiets door de kracht van het water in de sloot tussen Gulpen en Wijlre. Thomas Meijers en Tom Creusen hielpen de inwoonster uit het water en Hay Kreuwels en Sjuul Vleugels hebben haar fietstas met persoonlijke spullen uit het water gered. Het was een bijzonder dappere actie van de vriendengroep, vooral gezien de grote hoeveelheid water en de sterke stroming die door de watersnoodramp ter plekke was ontstaan. Deze vriendengroep heeft, met enig gevaar voor eigen leven, het leven van de inwoonster gered.

Door middel van het toekennen van het Jongerenlintje wil het gemeentebestuur de vriendengroep heel hartelijk danken voor deze bijzonder heldhaftige daad.

Jongerenlintje
Het Jongerenlintje van de gemeente Gulpen-Wittem wordt toegekend aan jongeren van 6 tot en met 20 jaar die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Zij worden door de burgemeester en wethouders in het zonnetje gezet, als blijk van waardering. Normaal gesproken vindt de feestelijke uitreiking plaats rond 20 november omdat op die dag de Internationale dag voor de Rechten van het Kind wordt gevierd. Maar vanwege de coronapandemie heeft de uitreiking op een alternatieve wijze en op een later moment plaatsgevonden.

Foto Gemeente Gulpen-Wittem

 

Geef een reactie