De urgentie is dusdanig groot dat er afgelopen week opnieuw aanvullende coronamaatregelen van het kabinet voor het hele land zijn uitgegaan. Het bestuur van de Stichting LVK heeft in overleg met L1 besloten om, daar op dit moment nog veel onduidelijk is over verder te verwachten maatregelen, de finale van het 46ste LVK te verplaatsen naar carnavalszondag.

Niet alleen de finale wordt verplaatst. Dit geldt ook voor de twee halve finales met elk 22 liedjes. De finales zouden worden opgenomen op 12 en 13 januari. De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot en met 14 januari en zou betekenen dat de halve finales enkel op radio zouden kunnen worden uitgezonden. De Stichting LVK wil echter de deur openhouden mochten er wél opnames gemaakt kunnen worden van beide halve finales. Indien er onverhoopt géén versoepelingen worden afgekondigd worden de halve finales alsnog uitgezonden op radio.

De twee halve finales vinden nu plaats op maandag 21 en woensdag 23 februari van 20:30-22:30 uur. De herhalingen vinden plaats op dinsdag 22 en donderdag 24 februari (20:30-22:30 uur). Deze halve finales worden vooraf opgenomen in de Schouwburg te Venray. Welke 20 liedjes uiteindelijk zijn doorgedrongen tot de in eveneens in Venray georganiseerde finale zal op vrijdag 25 februari van 18:00-20:00 uur bekend worden gemaakt op L1-radio.

Aansluitend aan iedere halve finale kan ‘het volk’ een stem kan gaan uitbrengen via het SMS-stemmen. Dit jaar kan per halve finale op 3 unieke liedjes gestemd worden per telefoon.

Hoe de finale er op 27 februari in Venray uit gaat zien, is op dit moment nog onduidelijk. Het bestuur van de Stichting LVK wacht de volgende persconferenties af om hierover een definitief besluit te nemen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie