Ron Meyer nieuwe Programmadirecteur Alliantie Heerlen-Noord

R. MEYER.

Ron Meyer (40) wordt de nieuwe Programmadirecteur Alliantie Heerlen-Noord. Hij start per 1 april in de functie en volgt daarmee kwartiermaker Lodewijk Asscher op. Heerlen-Noord is één van de zestien Stedelijke Vernieuwingsgebieden in Nederland. Het één-generatie-plan dat hier met de Alliantie wordt uitgerold biedt structurele veranderingen om op de lange termijn de volgende generatie meer kansen en perspectief te bieden. Ron Meyer, zelf opgegroeid in Zeswegen, wordt als Programmadirecteur het gezicht van de Alliantie.

Heerlen-Noord beslaat ruim twee derde van het gemeentelijk grondgebied, er wonen ruim 50.000 mensen. De gevolgen van de mijnsluiting in de jaren zeventig van de vorige eeuw waren hier het meest voelbaar, en zijn dit nog steeds. De sociaaleconomische situatie verslechterde, dit uit zich op tal van vlakken, zoals gezondheid en veiligheid.

Over 25 jaar moet het niet meer uitmaken of je in Heerlen – Noord of in een ander stadsdeel in Nederland wordt geboren. Om dat te bereiken is een brede Alliantie aan de slag. De Alliantie Heerlen – Noord bestaat uit een groot netwerk van diverse spelers zonder formele hiërarchie die samen als doel hebben de achterstanden in 1 – generatie (25 jaar) integraal en structureel te verbeteren. De Alliantie wil kansen in het gebied pakken die jaren onbenut zijn gebleven.

voor meer informatie klik op deze link.

Foto Gemeente Heerlen

 

Geef een reactie