Hoofdmenu

Steun de lokale carnavalsvereniging met een carnavalslunchbox

Tijdens recente gesprekken met carnavalsverenigingen en artiesten werd pas duidelijk hoe hard de twee jaar corona er in gehakt heeft. Sven Paas, voorzitter van CV de Postbuulen uit Heerlen is erg onder de indruk van de verhalen die hij hoort.

Net als Kerstmis en Pasen is het ook ieder jaar carnaval… ook als we noodgedwongen het feest op een andere manier moeten vieren. Het is ieder jaar carnaval, dat kan niemand afschaffen ook dit jaar niet!
Maar voor de carnavalsverenigingen en artiesten zijn het barre tijden. “Door het overheidsverbod om evenementen te organiseren en de horeca lockdown hebben carnavalsverenigingen de afgelopen twee jaar de nodige inkomsten misgelopen. Tel daarbij de gemiste sponsorgelden op en de verminderde contributie-inkomsten en het is al snel duidelijk dat veel verenigingen het financieel niet gemakkelijk hebben, die hebben hulp nodig.” aldus SvenPaas.

Om carnavalsartiesten en -verenigingen te helpen heeft Sven Paas (die dit geheel pro Deo doet red.) een carnavals-lunchbox ontwikkeld in samenwerking met Bakkerij Lei Deckers in Voerendaal. Verenigingen kunnen (op voorinschrijving) deze carnavals-lunchbox verkopen aan hun leden, fans en mede-carnavalisten. Voor iedere verkochte lunchbox ontvangt de vereniging een financiële bijdrage.

De verkochte lunchboxen kunnen vervolgens op carnavalszondag 27 februari 2022 opgehaald worden bij de desbetreffende vereniging.
“Iedereen die een lunchbox koopt steunt daarmee de lokale carnavalsvereniging of -artiest; maar misschien nog belangrijker we vieren carnaval en brengen mensen weer samen! Nodig opa en oma, de buren of vrienden uit voor de lunch en vier het allermooiste stukje volkscultuur dat onze provincie te bieden heeft! We hopen dat de lokale verenigingen veel steun mogen ontvangen uit de gemeenschap,” aldus initiatiefnemer Sven Paas.

Interesse om deel te nemen?
Stuur voor meer informatie een berichtje aan voorzitter@postbuulen.nl of bel 06-5286 8932 dan kunnen wij alles tijdig voorbereiden.