Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

Met Sjors Sportief en Sjors Creatief wil de gemeente de deelname van kinderen aan culturele en sportieve activiteiten stimuleren. Zo leren ze hun creatieve talenten ontwikkelen en/of leren ze spelenderwijs het plezier van bewegen.

Bij tientallen Brunssumse verenigingen is een veelzijdig aanbod te vinden van sport en cultuur. Door kinderen kennis te laten maken met deze verenigingen, kunnen ze op een laagdrempelige, en vaak gratis, wijze ontdekken welke sport of culturele activiteit het beste bij ze past.

Tegelijkertijd biedt dit project verenigingen op het gebied van sport en cultuur de kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen, is zich aan te melden.

Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief houdt in dat leerlingen van alle Brunssumse basisscholen bij de start van het schooljaar een Sjorsboekje krijgen. Dit boekje biedt een overzicht van sportverenigingen en cultuurinstellingen in Brunssum.

Tijdens de lessen op school besteden de onderwijzers aandacht aan het Sjorsboekje. Kinderen worden gestimuleerd om te kijken op de website www.brunssumbeweegt.nl. Daar vinden ze activiteiten en proeflessen waarvoor de kinderen zich kunnen opgeven.

Verenigingen die met hun activiteitenaanbod of met hun gratis proeflessen een vermelding willen krijgen op www.brunssumbeweegt.nl en in het Sjorsboekje, kunnen zich hiervoor aanmelden. Stuur daarvoor een mail naar de gemeente Brunssum, sid.plum@brunssum.nl. Aanmelden kan ook rechtstreeks via www.brunssumbeweegt.nl.

De voorbereidingen voor het Sjorsboekje voor dit schooljaar zijn gestart. Verenigingen die in dit boekje een vermelding willen krijgen, kunnen zich nog tot 10 februari 2022 opgeven.

 

Geef een reactie